Головне

Вдалий дебют Безсонова у "Дніпрі"

01.09.2008 20:02 465 0
Вдалий дебют Безсонова у "Дніпрі"

Безсонов змінив тактику дніпрян, випустивши у старті двох форвардів екс-гірників Андрія Воробея та Олексія Бєліка, натомість зігравши з одним опорним півзахисником. Без розкачки коуч "Дніпра" дав зіграти цілий матч новачку Алсідесу, який, до слова, провів гру на висоті.

Господарі поля розпочали матч з неквапливих позиційних атак, створивши перший напівмомент лише на 8 хвилині. Це Руслан Ротань заробив штрафний на лівому фланзі, а удару лідеру атак "Дніпра" Калиниченка зовсім трохи не вистачило, щоб влучити у площину воріт. За тринадцять хвилин "Металіст" відповів дальній пострілом Валяєва, який у сейві витягнув Страцев.  

Під час цієї атаки Безсонов проводить вимушену заміну - травми зазнав Андрій Воробей.

Уже на наступній хвилині "Дніпро" відкриває рахунок - Назаренко заробив штрафний по центру поблизу карного майданчику, а Калиниченко у чудовому стилі закрутив м'яч у кут воріт - 1:0, і боси "Спартака" вкотре кусають собі лікті!

До слова, за хвилину до цього моменту один зі своїх шансів не використав Бєлік - замість удару форвард пішов далі до лицевої лінії та зробив неточний постріл.

А вже на 29 хвилині із другої спроби з правого флангу вдало навісив Гусєв, Калиниченко поборовся у штрафному, зробивши головою "свічку" - Ротань без перешкод зльоту увігнав сферу до сітки "Металіста". Після двох забитих голів дніпряни не сіли у захист, а продовжували грати по всій площі поля.

На 38 хвилині харків'яни були близькими до того, щоб відквитати один м'яч, але у небезпечній ситуації захисники вибили м'яч з під ніг у Рикуна, який готувався пробити з лінії штрафного. На 41 справа зі штрафного у дальню дев'ятку закручував Коельо, але м'яч перелетів і ворота. Наступна хвилина була ще гострішою - Рикун несподівано закинув м'яча за спини захисників суперника, де відкривався Девіч. Колишній серб зльоту перекидав Старцева, але перекинув і ворота.

У другому таймі гра пішла на зустрічних курсах. Обидві команди демонстрували швидкий комбінаційний футбол і мали чисельні напівмоменти. До загострення справа дійшла на 65 хвилині після штрафного удару у виконані Коельо - Страцев витягнув.

Із середини тайму "Дніпро" повністю віддав ініціативу футболістам "Металіста", але у тих відверто нічого не клеїлося в атаці. Натомість дніпряни могли забивати ще. На 77 хвилині Назаренко черговим диво-розрізом виводить сам на сам із Горяіновим Бєліка, але колишній гравець німецької бундесліги бездарно пробиває у руки голкіперу. А на 91 хвилині Самодін, який перед тим вийшов на заміну, на зміг влучити по м'ячу на лінії воротарського майданчика.

Реальний момент мали і харків'яни - після гострої подачі зліва на випередження грав Фомін, але не дотягнувся кількох сантиметрів, і м'яч потрапив до Старцева.

"Дніпро" - "Металіст" 2:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Калиниченко (27), 2:0 - Ротань (29)

"Дніпро": Старцев, Алсідес, Русол, Лисицький, Пашаєв, Холек, Назаренко, Ротань, Калиниченко (Шелаєв, 86), Бєлік (Самодін, 90+1), Воробей (Гусєв, 22)

"Металіст": Горяінов, Конюшенко, Папа, Обрадовіч, Бордіян (Фомін, 46), Валяєв, Едмар, Слюсар, Рикун, Девіч (Трішович, 69), Коельо

Попереджені: Калиниченко - Едмар, Фомін.

Коментарі ()