Головне

"Динамо" під скандування "Грузія!" вдруге розриває "Спартак" ВІДЕО + ФОТО

27.08.2008 21:13 2082 0
"Динамо" під скандування "Грузія!" вдруге розриває "Спартак" ВІДЕО + ФОТО

У повторному матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів київське "Динамо" вдома вдруге розгромило віце-чемпіона Росії московський "Спартак". Незважаючи на те, що матч викликав в Україні небувалий ажіотаж і очікувалося, що бажаючих потрапити на стадіон буде у десятки разів більше ніж є місць на стадіоні ім. Лобановського, матч відбувся практично за напівпорожніх трибун.

Ті глядачі, які все таки прийшли на матч, заплатили за квитки від 140 до 400 гривень - саму такі ціни встановив президент київського клубу Ігор Суркіс. Чи перекупщики своїми націнками відлякали киян, чи то власне ціна квитка для вболівальників виявилася надто високою.

Сам матч розпочався з атак київської команди, друга з яких виявилася результативною - Алієв пройшов до штрафного майданчику, обіграв захисника та ударив у дальній кут. Плетікоса хоч і зачепив м'яч, проте не зміг врятувати москвичів від голу.

Одразу після швидкого голу динамівці віддали ініціативу у ноги суперників, а самі грали на контратаках. І, варто сказати, вдало, на відміну від позиційних атак московського клубу. На 21 хвилині Бангура відпасував на Алієва, той подав на дальню стійку, де набігав Нінкович, але Мілошу з гострого кута послав м'яч вздовж лінії воріт.

"Спартак" одразу гостро відповів, але простріл Дзюби перехопив Богуш, який, здається, остаточно витіснив Шовковського з воріт київського клубу. І вже за хвилину Нінкович мав ще один момент, але його удар був неточним.

Наступна атака киян на 24 хвилині призвела до другого взяття воріт. Це Мілевський віддав за пас спину Бангура, але захисники москвичів пролетіли повз м'яч, і гвінеєць, витримавши пазу, переграв Плетікосу на протиході.

У першому таймі кияни мали ще один момент -Бангура виходив сам на сам із Плетікосою, але був збитий воротарем "Спартака". Розетті не відреагував, як і на гру рукою у своєму штрафному когось із захисників москвичів, яке була на 28 хвилині.

У першому таймі "Спартак" спромігся двічі загострити гру біля воріт господарів - спочатку Богуш після прострілу "зняв м'яч" із Філіпенка, а потім Шишкіну не вистачило влучності під час пробиття штрафного удару.

Другий тайм гості розпочали активно, що одразу вилилося у гол. Це новачок Саєнко втік на лівому фланзі від Діакате, віддав на Дзюбу, який у боротьбі із Михаликом забив м'яч. Але вже наступна атака киян поновила відрив у два м'ячі - Алієв подав зі штрафного і Мілевський, зігравши на випередження, забив свій третій гол у ворота "Спартаку". Далі десять хвилин команди виконували свої ролі на полі - "Динамо" грамотно захищалося, "Спартак" беззубо атакував.

Загострив гру на 61 хвилині Павленко, який із гострого кута у боротьбі із двома динамівцями, влучив у Каддурі. Після подачі кутового на виході помилився Богуш, але захисники підстрахували воротаря киян. У ці хвилини москвичі виглядали значно цікавіше.

За десять хвилин гольову нагоду не реалізував Бангура. А удар Моцарта у контратаці відбив Богуш. А на 78 хвилині Мілевський вдруге (і вчетверте за підсумком двох матчів) забив. На лінії штрафного колишній білорус розіграв комбінацію із Каддурі, і обігравши двох москвичів, влучно пробив повз Плетікосу. Саме у цей момент поник в.о тренера москвичів Ігорь Лєдяхов, а фен сектора киян заряджали "Слава Україні! Героям Слава!".

До речі, київські ультрас привітали вболівальників з Москви великим написом "Столиця Київської Русі вітає гостей з провінції". А на завершальних хвилинах зустрічі київські вболівальники заспівали гімн України - таке виконання раніше звучало лише у Львові.

На 89 хвилині кияни припустилися помилки у захисті - але захисники встигли вибити м'яч з-під ніг гравця "Спартаку". Отже, "Динамо" перемагає "Спартак" із підсумковим рахунком 8:2 та виходить у Лігу Чемпіонів.

"Динамо" - "Спартак" 4:1

Голи: 1:0 Алієв (4), 2:0 Бангура (24), 2:1 Дзюба (47), 3:1, 4:1 Мілевський (49, 78)

"Динамо": Богуш, Бетао, Діакате, Михалик, Каддурі, Юссуф, Вукоєвич, Нінкович (Гіоане, 72), Алієв (Морозюк, 80), Мілевський, Бангура (Кравець, 77)

"Спартак": Плетікоса, Шишкін, Філіпенко, Ковач, Йіранек (Дедура, 62), Іванов, Моцарт, Бистров, Майдана (Саєнко, 46), Баженов (Павленко, 37), Дзюба

Попередження: Каддурі - Павленко

Усі фото Дмитра Ларіна, Champion.com.ua

ВІДЕО

Перший тайм:

Другий тайм:

Коментарі ()