Головне

"Динамо" та "Шахтар" грають на рівні аутсайдерів Серії А

27.08.2008 13:23 378 0

54-річний тренер з фізпідготовки київського "Динамо" Вінченцо Пінколіні, що свого часу працював в збірній Італії та "Мілані", дав невисоку оцінку рівню українського чемпіонату, відзначивши також вищу конкурентоспроможність російської Прем'єр-ліги.

"Від італійського чемпіонату український, звичайно, відрізняється істотно. В українській лізі 2-3 міцних клуба, які могли б грати в італійській серії А на рівні "Аталанти" або "Сієни". Є ще 4-5 команд, які не пропали б в серії В. Решта - третій дивізіон".

"І в цьому дисбалансі криється одна з проблем тутешнього футболу. Якщо суперник весь матч обороняється, в повному складі зосередившись у своїй штрафній, дуже важко підтримувати рівновагу в грі. Всі рвуться вперед, щоб забити гол.

А потім в Лізі чемпіонів стикаються з серйозним, тактично підкованим суперником. Інша проблема - концентрація уваги. Вона втрачається, якщо звикаєш до частих зустрічей зі слабкими. У Італії це не так. У тій же Росії я бачу, що сили команд значною мірою вирівнюються. Аутсайдер може дати бій лідерові і перемогти. Тому для прогресу київського "Динамо" виключно важливо брати участь в Лізі чемпіонів", - наводить слова італійського фахівця "Спорт-Експрес".

www.gpu.ua

Коментарі ()