Головне

Луческу: 2:0 – це не той результат, що дозволяє розслабитися і вважати, що команда вже в груповому турнірі Ліги чемпіонів

27.08.2008 09:58 327 0
Передматчева прес-конференція головного тренера "Шахтаря" Мірча Луческу перед матчем-відповідь 3 кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів із загребським "Динамо".

- На самому початку сезону ми говорили, що наш пріоритет - Ліга чемпіонів. Тому до ігор, подібним завтрашній, ми готуємося особливо. У нас є перевага в рахунку після першої зустрічі в Донецьку. Але усім відомо, що в таких двобоях, коли спочатку грається матч вдома, а потім на виїзді, усе може відбутися. Для того, щоб досягти позитивного результату, треба вийти на поле мотивованими, мінімум, на 100 відсотків.

Ми знаємо, що "Динамо" відновило усіх своїх травмованих гравців. Причому, це футболісти, що мають великий досвід виступів в єврокубках. Мова йде про Бутіну, Бішчана і Балабана. Напевно, їхня присутність на полі додасть упевненості команді господарів.

Ми, на жаль, не змогли повернути в гру ні Раца, ні Ілсіньо. Морено прибув у команду в останній момент перед виїздом "Шахтаря" у Хорватію, після 10-денної відсутності. Але я вірю в потенціал наших гравців. Сподіваюся, що результати в чемпіонаті ні в якій мірі не вплине на завтрашню гру. Хотілося б, щоб на момент початку гри ми були максимально готові. Що стосується початку української першості, то нас немов спеціально готували до Ліги чемпіонів, призначивши 4 виїзні ігри і 2 домашні. Це моя особиста думка.

- Як ви оцінюєте нинішній психологічний стан ваших підопічних?  

- Завтра під час гри і після гри я зможу відповісти на це питання.

- Якби ви були тренером загребського "Динамо", на що б ви розраховували в матчі з "Шахтарем"?

- Я б, звичайно, думав про те, щоб пройти далі. 2:0 - це не той результат, що дозволяє розслабитися і вважати, що команда вже в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Я говорив на прес-конференції після першого матчу: шкода, що ми не перемогли з більш великим рахунком. Хоча для цього минулого моменти. Це дало можливість господарям завтрашнього матчу вірити в успішний результат.

- Після матчу в Полтаві ви поскаржилися, що, можливо, двох гравців для зустрічі  з "Динамо" (Загреб) ви втратили. Ваші побоювання виправдалися?

- Мова йшла про Жадсона і Фернандіньо. Але сьогодні усі відновлені.

ФК "Шахтар"

Коментарі ()