Головне

Ліга Чемпіонів. "Шахтар" може бути в третій корзині

23.08.2008 10:14 551 0
Ліга Чемпіонів. "Шахтар" може бути в третій корзині

Здавалося, що тільки нещодавно розпочалися матчі за Кубок Чемпіонів, але вже пройшло півтора місяці і потрібно підбити деякі підсумки перед груповим етапом Ліги Чемпіонів.

Україна: Нашу країну предсталяють донецький "Шахтар" і київське "Динамо". І кияни, і донеччани у перших матчах впевнено переграли своїх суперників. ("Спартак" - "Динамо" - 1:4, "Шахтар" - "Динамо" (Хорватія) - 2:0) І тепер непогані шанси на вихід у груповий етап Ліги мають обидві українські команди.

Припустимо, що обива гранди українського футболу вийдуть у груповий етап. Що на них чекає далі?

"Шахтар": У донецької команди є непогані шанси пробитися в третю корзину сіяних команд в Лізі Чемпіонів. Для такого щастя потрібно, щоб вилетіло 3 команди, які стоять вище "гірників". А це можуть бути: "Ліверпуль", "Барселона", "Арсенал", "Шальке", "Ювентус", "Марсель", "Стяуа", "Панатінаїкос", "Базель", "Олімпіакос" і "Фенербахче". Найреальніші "шанси" на виліт має "Олімпіакос", який у першому матчі програв кіпрському "Анортосісу" 0:3. А, отже, скоріше за все греки вилетять і залишається ше 2 команди. Надіємося на сербський "Партизан" (дома зіграв 2:2 з "Фенербахче"), іспанський "Атлетіко" (програли 0:1 в Німеччині "Шальке") і турецький "Галатасарай" (дома зіграв 2:2 зі "Стяуа"). Інші впевнено перемогли своїх суперників і наврядчи не пройдуть у груповий етап.

У "динамівців" шансів потрапити в третю корзину не має. Кияни за останні роки не змогли набрати більш-менш нормально очків у особистий залік. І тепер, якщо "Динамо" вийде в Лігу, буде в четвертій останній корзині.

    1 корзина                                 2 корзина                                   3 корзина                                    4 корзина

"Челсі" (Англія)                   "Баварія" (Німеччина)                  "Ювентус" (Італія) ?              "Олімпіакос" (Греція) ?

"Ліверпуль" (Англія) ?        "ПСВ" (Нідерланди)                  "Марсель" (Франція) ?        "Фенербахче" (Туреччина) ?

"Барселона" (Іспанія) ?    "Вільярреал" (Іспанія)                  "Стяуа" (Румунія) ?                 "Шахтар" (Україна) ?

"Арсенал" (Англія) ?               "Рома" (Італія)                             "Зеніт" (Росія)                      "Фіорентина" (Італія) ?

"Манчестер Юн." (Англія)   "Порту" (Португалія)               "Панатінаїкос" (Греція) ?            "Спартак" (Росія) ?

"Ліон" (Франція)                  "Вердер" (Німеччина)                  "Бордо" (Франція)                  "Атлетіко" (Іспанія) ?

"Інтер" (Італія)                     "Спортінг" (Португалія)                "Селтік" (Шотландія)                 "Спарта" (Чехія) ?

"Реал" (Іспанія)                  "Шальке" (Німеччина) ?              "Базель" (Швейцарія) ?            "Динамо" (Україна) ?

                                                                                                                                             "Клуж" (Румунія)

Знаком "?" позначені команди, які грають 3-ій кваліфікаційний раунд.

 Також до четвертої корзини можуть потрапити "Левськи", "Славія", "Галатасарай", "Партизан", "Гімареєш", "Динамо" (Хорватія), "Вісла", "Стандард", "Твенте", "Ольборг", "Анортосіс", "Каунас", "Бате", "Артмедіа" та "Бранн".

Отож, будемо чекати на матчі-відповідь і тоді вже точно будемо мати список усіх команд-учасниць групового етапу Ліги Чемпіонів.

Коментарі ()