Головне

Михайличенко: Мені здається, ми знайшли методи, щоб позбавити поляків тих козирів, що є в їхньому розпорядженні

21.08.2008 00:46 345 0
Післяматчева прес-конференція після гри з Польщею (1:0) головного тренера збірної України Олексія Михайличенка:

- Ми провели останній контрольний матч перед стартом відбіркового циклу ЧС-2010. І цей двобій вийшов дуже добротним. При цьому ми грали проти серйозного суперника, за плечима якого фінальна частина чемпіонату Європи, і яка в такому складі виступає далеко не перший матч. Так що, іншими словами, нам протистояла досвідчена, зіграна команда. Було помітно, що взаєморозуміння в збірній Польщі - на досить високому рівні. Чого не скажеш про нас. На жаль, від матчу до матчу в нас постійно відбуваються зміни в складі. Так відбулося цього разу - викликані в збірну гравці прибули в розташування команди з різним ступенем функціональної готовності. Проте, ми постаралися задіяти як можна більшу кількість футболістів, щоб кожному дати можливість відчути ритм гри.

Я не можу сказати, що ця гра пройшла для нас ідеально. Були визначені проблеми, що були видні неозброєним поглядом. Особливо, при стандартних положеннях. Власне, усі моменти, створені біля наших воріт, ставали наслідком розіграшу поляками стандартних положень.

Однак, як би там не було, наша команда сьогодні показала гарне бажання, бійцівські якості. Це при тім, що останній тур чемпіонату України проходив у важких кліматичних умовах. Та й сьогодні було, м'яко кажучи, не холодно. Тому хлопці молодці, що витримали цей темп. Було помітно, що ще не до кінця відточене взаєморозуміння між деякими гравцями. Але це цілком зрозуміло, тому що в такому складі ми грали вперше, а двох днів, що у нас були на підготовку, недостатньо для того, щоб налагодити взаєморозуміння. Але те, що хлопці намагаються і є зрушення вперед, видно неозброєним поглядом.

Хотів би також відзначити, що в другому таймі в нас був ряд непоганих моментів, що стали наслідком налагодженої гри на контратаках. Можливо, був провал протягом хвилин п'ятнадцяти, коли не виходило створювати контргру, і як наслідок, довелося дуже важко оборонятися. Хоча, до небезпечних моментів біля наших воріт справа не доходила. А як тільки наша контргра налагодилися, ви самі бачили, що за рахунок цього ми могли збільшити свою перевагу.

На жаль, цього не відбулося. Усі дії були вірні, але десь не вистачило майстерності, десь не вистачило свіжості. Утім, на свіжість сьогодні важко було розраховувати, тому що, повторюся, хлопці зараз грають у дуже жорсткому ритмі. Головне, що вони показали сьогодні характер і в цілому виконали установку на гру. Ми знали, що поляки дуже активні на флангах. У першому таймі наш правий край давав збої, але після перерви усе стало на свої місця.

- Чи задовольнив вас стан поля і підтримка трибун?

- На думку хлопців, поле було в гарному стані. Що стосується підтримки трибун, то я сподіваюся, що сьогодні в цьому плані була лише репетиція нашого матчу зі збірною Білорусі, що ми проведемо на цьому стадіоні 6-го вересня. Хочеться вірити, що на цей двобій стадіон буде заповнений, тому що сьогодні я все-таки помітив на трибунах пару вільних місць. Але в цілому львівським уболівальникам важко висунути якісь претензії - вони завжди уболівають несамовито. Спасибі ним величезне за це!

Чи здивувало вас та обставина, що збірна Польщі сьогодні практично не створила гольових моментів біля воріт вашої команди?

- Як правило, коли після матчу головні тренери команд-суперниць дають коментарі, один з них констатує, що його підопічні виконали установку на гру, а другий визнає, що установка на гру його командою виконана не була. Ми вивчали збірну Польщі по тим іграм, що ця команда проводила на чемпіонаті Європи. Мені здається, ми знайшли методи, щоб позбавити поляків тих козирів, що є в їхньому розпорядженні.

- Хто з гравців збірної України сьогодні зіграв на 100% своїх можливостей?

- Мені важко зараз відповісти на це питання. Необхідно, щоб вляглися емоції, потім, після перегляду двобою, порадитися з моїми помічниками по тренерському штабу, і тільки після цього робити висновки. Але я думаю, що не варто говорити про те, що сьогодні в нашій команді був абсолютно кращий гравець.

- А в складі збірної Польщі такий гравець був?

- Затрудняюся виділити когось, хто б доставив нам дуже багато турбот. Команда Польщі досить рівна, має свої козирі. Можливо, сьогодні щось перешкодило нашому суперникові їх реалізувати. А можливо, ми просто досить грамотно зіграли в обороні і попросту не дозволили полякам скористатися цими козирями.

- Чи можна очікувати появи новачків у збірній до початку відбіркового циклу ЧС-2010?

- Природно, ми будемо продовжувати селекційну роботу. Якщо буде можливість реально підсилитися тими або іншими гравцями, то, безумовно, вони отримають виклик у збірну.

- А якісь конкретні імена?

- Ми переглядаємо абсолютно усіх.

- А є чи в розширеному списку кандидатів збірної хтось із представників львівських команд?

- Є. Але чи отримають вони запрошення в збірну, залежить від них самих, від того, яку гру вони будуть показувати в матчах за свої команди.

- Але в списку вони є?

- Ну звичайно! У списку усі є.

www.dynamo.kiev.ua

Коментарі ()