Головне

"Шахтар" врятувався від поразки завдяки пенальті

17.08.2008 20:49 545 0
"Шахтар" врятувався від поразки завдяки пенальті
Харківський "Металіст" стає справжньою проблемою для лідерів українського футболу - "Динамо" та "Шахтаря". Після перемоги у третьому турі над київським "Динамо" команда Маркевича у 5 турі в Донецьку ледве не обіграла "Шахтар", втративши перемогу в другому таймі, але заробивши трудову нічию з рахунком 2:2.

Свої голи "Металіст" забив у першому таймі, коли гості краще комбінували, були більш організовані і менш помилялися.

На 19-ій хвилині Коельо із штрафного з метрів 30-ти закрутив м`яч у дев`ятку воріт "Шахтаря", що стало проблемою для П`ятова, яку той так і не зумів вирішити. Після пропущенного м`яча господарі мало чим дивували ""Металіст" в нападі. Горяінов відбив кілька небезпечних ударів у виконанні Кравченка, Срни та Жадсона.

На доданій хвилині до основного часу першого тайму "Металіст" забиває вдруге. Після пасу врозріз між центральними захисниками сам на сам з П`ятовим вибіг Бордіян, який легко переграв воротаря і забивав вже у пусті ворота. Судячи з міміки Мірча Луческу, після свистка Годуляна на перерву, у роздягальні мала відбутися серйозна розмова з гравцями. Схоже, що так і сталося. У другому таймі "Шахтар" повністю переграв "Металіст". На 54-ій хвилині після розіграшу кутового Срною Жадсон відпасував на Брандау, який з "п`ятачка" розстрілює ворота Горяінова, чим змусив зіскочити зі свого місця Ахметова.

"Шахтар" і надалі продовжував тиснути на ворота "Металіста", але з гри вже більше не забивав. На 75-ій хвилині Годулян призначає спірний пенальті за порушення правил на Селезньову, який відразу ж впав на газон, як тільки до його доторкнувся плечем захисник "Металіста". Брандау з 11 метрів пробиває влучно, але Годулян просить перебити, оскільки Срна зараннє забіг у штрафну. З другої спроби Брандау також не хибить і робить рахунок 2:2.

Через дві хвилини Годулян вилучає Девіча, який вийшов на заміну на початку другого тайму і зумів заробити дві жовті картки, а вирішальну за фол на Федецькому. Отримавши чисельну перевагу, "Шахтар" побіг добивати "Металіст" і Горяінову принаймні двічі довелося рятувати команду після ударів Брандау та Селезньова. На останній же штурм воріт команди Луческу не вистачило і можливо тому, що "Металіст" огризався до останнього і по праву заробив виїзне очко.

"Шахтар" - "Металіст" - 2:2 (0:2)
Голи: Коельо 19, Бордіян 45 - Брандау 54, 76 - з пенальті

"Шахтар": П`ятов, Срна, Чигринський, Кучер, Шевчук, Левандовськи (Хюбшман 71), Вілліан, Жадсон, Кравченко (Федецький 46), Брандау, Гладкий (Селезнєв 46).

"Металіст": Горяінов, Конюшенко (Бабич 90), Валяєв, Едмар, Слюсар, Обрадович, Рикун (Ганцарчик 77), Гуйе, Тришович (Девіч 60), Бордіян, Коельо

Попередження: Чигринський 54, Федецький 65, Селезньов 86 - Едмар 45, Гуйе Папа 61, Девіч 64,76, Горяінов 83, Ганцарчик 86

Вилучення: Девіч 78 (друге попередження).

Коментарі ()