Головне

"Дніпро"- "Беллінцона". Післяматчева прес-конференція

15.08.2008 02:40 326 0

Марко Шеллібаум (головний тренер "Беллінцони"): 

- Ми знали, що гра буде складною. Наш суперник - сильна команда, добре готова технічно і фізично. Часом нам було дуже важко, але моя команда показала, що у неї є характер. Ми зуміли забити два голи. Мені не лише сподобалася гра, але у нас є шанси перед зустріччю у відповідь. 

- Чим ви можете пояснити нервозність ваших гравців?

- Багато хто з них вперше грав у єврокубках. У моїй команді багато молодих недосвідчених футболістів, і це було для них нове випробування. Нам було складно, але ми дуже добре рухалися сьогодні, і, як я сказав раніше, у нас хороші шанси перед другим матчем. 

- Ви показали максимум своїх можливостей або залишили секрети для матчу-відповіді? 

- Я не можу всього сказати. Сюрпризи є сюрпризи. Сьогодні ми старалися і провели дуже хороший матч. Не можу сказати, чи буде моя команда грати краще або гірше, але ми постараємося досягти ще кращого результату у другій грі. 

- Чи є для вас проблемою те, що матч відбудеться не у Беллінцоні, а у Лугано? 

- Ні, ми вже грали в Лугано проти "Арарату", і показали себе добре. Там гарний стадіон, і ми відчуваємо себе, як у Беллінцоні. 

- Хтось з ваших гравців стрибнув сьогодні вище голови?

- Мої гравці постаралися себе проявити. Нам протистояла хороша команда, але ми також сильні. Ще раз скажу: ми постараємося зробити все, що можемо, щоб залишитися в Кубку УЄФА. 

- Погода була для вас сьогодні надто спекотна? 

- Так, це створювало додаткові труднощі для моїх гравців. Було дуже жарко і волого. Ця погода відрізнялася від тієї, що властива для Швейцарії. 

Олег Протасов (головний тренер "Дніпра"):

- Не можу сказати, що ми сьогодні погано грали. Ми володіли ініціативою, створили дуже багато моментів, забили три м'ячі. Але далася взнаки наша стара хвороба: у моменти, коли потрібно заспокоїти гру (я маю на увазі, що за рахунку 2:0 потрібно було спокійно контролювати м'яч і ловити суперника), ми вмудряємося здійснювати індивідуальні помилки, після яких доводиться починати все наново. Проте, вважаю, що хлопці проявили характер, хоч нас і чекає серйозна розмова. Після того, як рахунок зрівнявся, вони ожили і почали створювати моменти, закрили суперника на його половині поля. Це можна було робити впродовж всього матчу.

Торік практично в таких ситуаціях ми двічі зіграли удома внічию з "Белхатовим" і "Абердіном". Хочу сказати, що упевнений в тому, що "Дніпро" зобов'язане проходити цю команду.

Ми всі прекрасно розуміємо, що сьогодні важлива була перемога. І при тому мінусі, що ми пропустили двічі, суперникові потрібно буде забивати. Вважаю, що із проходженням у наступне коло у нас має бути все гаразд.

- З "Шахтарем" ви грали з двома опорними півзахисниками, і сьогодні вибрали ту ж схему.

- Ця карамель обсмоктується кожен матч. Дозвольте мені вибирати склад. Якщо я вас попрошу порахувати, скільки забили наші нападники за останній рік, ви, напевно, зараз не відповісте. Ми сьогодні забили три м'ячі і створили моментів на декілька матчів. А якщо для вас принципово, що "Дніпро" має грати в два нападника, то, напевно, вам прийшов час отримати ліцензію.

- Чому "Дніпру" потрібно пропустити, щоб заграти агресивніше? Уболівальники на трибунах поводяться активніше, ніж футболісти на полі. 

- Я ж теж знаходжуся з того боку, який вимагає і запитує. А чому це не виконується? Є якісь нез'ясовні речі, які я не можу зрозуміти. Пригадаєте, як ми пропустили перший гол: елементарний пас в ноги суперникові обернувся контратакою. Якщо відверто сказати, чомусь у більшості наших уболівальників створюється враження, що "Дніпро" має однією ногою обігравати всі команди. Поглянете, які результати у Лізі чемпіонів і в Кубку УЄФА. З ким легко грати? Я не виправдовуюся. Головне - виграти матч і добиватися результату. А якщо ти при цьому показуєш хороший футбол, звичайно, це великий плюс для команди. Сьогодні всі уміють грати у футбол. Не хочу приписувати суперякості сьогоднішньому суперникові: рахунок мав бути абсолютно іншим. 

- Можливо, ви недостатньо запитуєте? 

- Якщо співпрацюєш з людиною, і він кілька разів не виконує те, що від нього вимагається, розумієш, що, можливо, він не в змозі це робити. Раз на раз не доводиться. Один помиляється через молодість, інший - через неуважність. Складно всіх судити за однією міркою.

Коментарі ()