Головне

Ігор Суркіс: Я так само засмучений, як і уболівальники

06.08.2008 23:36 333 0

Після матчу з "Дрогедой" прокоментував двобій президента "Динамо" Ігор Суркіс.

- До 85-ої хвилини гра складалася більш-менш нормально, а потім у хід пішов "Валідол", "Валокордин" і т.д.

- Юрій Сьомін говорив про те, що команді не вистачає дисципліни. Як боретеся з цим?

- За це відповідає головний тренер, тому він і займається подібними питаннями.

- Останнім часом "Динамо" грає в короткий пас через центр, така манера гри схожа на спартаківську. Як ви вважаєте, вона може принести нам успіх у двобої з москвичами?

- Це питання потрібно задавати не мені, а нашому тренерові. У Москві можна зіграти з одним нападником. Але найголовніше - досягти позитивного результату. Я вважаю, що "Спартак" ми зобов'язані проходити, це повинні розуміти і футболісти. Що буде далі - подивимося.

- А особисто вам подобається така манера гри?

- Мені завжди подобалася надійна гра київського "Динамо". Це, насамперед, стосується оборони. У такому випадку досить створити усього два-три моменти, як це зробив, приміром, "Металіст", щоб виграти. А що таке іскрометна, весела, життєрадісна гра, я не розумію. Я розумію такий стиль гри, що сьогодні продемонструвала "Дрогеда". Нікому невідома команда, вийшла на поле, билася до кінця і могла запросто виграти і стати героєм нації. А ми б говорили, що в нас узагалі немає команди. Можливо, для нас це свого роду іспит долею перед матчем зі "Спартаком". Я точно так само засмучений, як і уболівальники.

- Коли гравці "Дрогеди" ішли з поля, наші уболівальники їм аплодували...

- І правильно робили, тому що ірландці показали, що можна битися, боротися і вигравати в будь-якої команди, навіть більш високого класу. Сьогодні вони могли нас запросто обіграти.

- Що можете сказати про воротарську позицію?

- Вона залишається проблемною. Але, думаю, після цього матчу, коли Шовковському дали відпочити, він надалі проявить себе в кращому світлі, тому що заміни йому я поки не бачу.

- Але в Україні ж є гарні воротарі?

- Є, але на сьогоднішній день вони усі в "Шахтарі".

- Прокоментуйте ситуацію з Калиниченком. Юрій Сьомін сказав, що він не входив у сферу інтересів "Динамо"...

- Він же не фланговий гравець, а креативний. Це футболіст, що грає в стилі Нінковича. Мілош - молодий гравець, що повинний прогресувати. Зараз він досить добре грає. Крім того, у нас є Алієв. А дійсно фланговий гравець нам би не зашкодив. Але ми ж не можемо зараз придбати такого футболіста, адже через два місяці відновиться Гусєв, і когось з них прийдеться садити на лаву запасних. Тому потрібно терпіти і чекати, а також докласти всіх зусиль і можливостей, щоб вдало зіграти зі "Спартаком". Умерти, але пройти далі.

ФК Динамо

Коментарі ()