Головне

"Динамо" – "Дрогеда": післяматчеві коментарі тренерів

06.08.2008 22:00 300 0
Пол Дулін, головний тренер "Дрогеди":

- Перш ніж почати відповідати, я хотів би трохи заспокоїтися, прийти в себе після такої гри. Що стосується шансів, то не зважаючи на те, що ніхто у нас не вірив, я ще перед матчем говорив, що шанси на перемогу є завжди. Я відчував деяку неповагу до "Дрогеди" у Києві, всі вже говорили про матчі "Динамо" зі "Спартаком". Але я думаю, що якраз кияни повинні були сьогодні переможеними.

До речі, як повну неповагу я сприйняв слова асистента головного тренера "Динамо" про те, що "Дрогеда" сьогодні грала у простий футбол. Я б не назвав сьогоднішню гру простим футболом. Наприкінці 90 хвилин, я відчував, що ми зіграли на повну силу. Ми захищалися, ми нападали і мали два шанси в кінці гри. Сьогодні саме ми повинні були виграти, і саме ми повинні були виходити на "Спартак", а не "Динамо".

На завершення я хотів би сказати, що я провів два фантастичні дні в Києві. Ці слова стосуються і людей, і прийому, і гостинності. Мені б дуже хотілося приїхати сюди знов.

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо": 

- Здавалося, ми повністю контролювали гру. Але наприкінці матчу ми погано зреагували на подвійну заміну у складі "Дрогеди": на полі вийшли два високорослі гравці, які на останніх хвилинах гри могли принести перемогу своїй команді. У нас же сьогодні знову були проблеми з реалізацією моментів. Крім того, ми невпевнено діяли у власному штрафному при навісних передачах. На мій погляд, не кращим чином зіграв сьогодні і Луценко. Але добре все те, що добре закінчується. Ми пройшли у наступний раунд. Будемо готуватися до протистояння зі "Спартаком". 

- Наставник "Дрогеди" заявив, що саме його команда повинна була вийти переможцем у сьогоднішньому матчі. Ви з ним згодні? 

- Ну це його думка. Причому дуже суперечлива. Якщо говорити про упущені моменти, то ми повинні були забивати "Дрогеді" п'ять м'ячів ще у першому матчі в Ірландії. І сьогодні також упустили дуже багато можливостей для взяття воріт. Але, звичайно, наприкінці матчу успіх був на нашій стороні, коли ірландці створили два дуже небезпечних моменти. 

- Стиль гри "Динамо" у сьогоднішньому матчі - це тактичний хід для того, щоб ввести в оману "Спартак"? 

- Я так розумію, ви з гумором говорите?  

- Якраз гумору немає зовсім.

- Завдання ввести "Спартак" в оману на сьогоднішній матч не ставилося. Просто ми невпевнено, невдало зіграли в деяких епізодах. 

- Чи можна назвати сьогоднішню гру "Динамо" найгіршою під вашим керівництвом? 

- Я б не став говорити, що "Дрогеда" - команда дуже низького рівня. Це добре фізично підготовлений суперник, суперник з характером і силою духу. Ви, напевно, знаєте, що "Каунас" вибив з боротьби "Рейнджерс". Отже, ви нас вже так сильно не критикуйте, ми все-таки вийшли у наступний раунд. Завдання виконане - це головне. 

- Наскільки відомо, Алієв має "монополію" на стандартні положення. А пенальті сьогодні пробивав Мілевський. Як це можна пояснити? 

- Дуже просто: Мілевський успішно реалізовував всі останні 11-метрові удари, так що довіряємо йому і зараз, він у нас штатний пенальтист. Другий після нього - це Алієв, потім Бангура. 

- Охарактеризуйте нинішній "Спартак".

- У атаці ця команда основну ставку робить на Павлюченка - це головна фігура в "Спартаку". Команда добре грає у повітрі при розіграші стандартних положень. Крім того, зараз дуже хороший рівень гри демонструє Плетікоса. 

- Складається враження, що короткий пас, гра через центр без використання флангів стає стилем гри сьогоднішнього "Динамо". Це так? 

- У нас зараз, по суті, немає флангових гравців. Що стосується правого флангу, то Гусєв відновлюється після травми. Що стосується лівого флангу, то Нінковича явним фланговим гравцем не назвеш, Мілош любить грати з позиції "інсайда". У київського "Динамо" були різні періоди. У один час цей справді була "флангова команда". Наприклад, коли грали Литовченко, Протасов і компанія. Але, наприклад, у часи, коли за "Динамо" грав Мунтян, флангових гравців в київській команді не було. Тоді був Веремєєв - "інсайд", Буряк - теж не фланговий гравець. У той час фланги заповнювалися крайніми захисниками. Так само зараз намагаємося діяти і ми, покладаючи флангові функції на Бетао, Каддурі, Несмачного. Та і взагалі, хто це розповідає байки про те, що не можна грати без флангів? Фланги треба заповнювати. Інша справа, що нам не завжди вдається це робити. Збірна Іспанії на Євро-2008 грала без жодного лінійного хавбека і стала чемпіонами Європи. До речі, "Спартак" зараз також грає без крайніх півзахисників. 

- Чи було у вас бажання придбати Калиниченка?

- Ні, Калиниченко у сферу наших інтересів не входив. 

- В Москві проти "Спартака" ви гратимете на синтетичному покритті. Чи має це для вас значення? 

- Звичайно, в цьому плані "Спартак" буде у трохи виграшній ситуації, адже команда вже звиклася грати на такому покритті. З іншого боку, я не бачу нічого страшного в тому, щоб грати на синтетичному полі. Команди, які грають у Лужниках, і очки забирають у "Спартака", і грають гідно. Я вам можу сказати, що це штучне поле практично не відрізняється від натурального газону. 

- Чи плануєте ви перед поїздкою до Москви проводити тренування на аналогічних полях з синтетичним покриттям? 

- Ні. Приїдемо до Москви, тоді і випробуємо поле за день до матчу. 

- Про що ви подумали, коли в кінці матчу м'яч котився уздовж лінії воріт "Динамо"? 

- Складно було щось подумати, все дуже швидко сталося. 

- Ну все-таки пару секунд м'яч котився. 

- А як ви думаєте, про що у мене були думки у цей момент? Адже ви теж про щось подумали? Ось і я про те ж.

Коментарі ()