Головне

Володимир Єзерський: Загребці рватимуться в бій

06.08.2008 11:26 389 0

Захисник донецького "Шахтаря" Володимир Єзерський охарактеризував загребське "Динамо", яке має всі шанси зустрітися з "гірниками" у завершальному кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.  

- Володимире, коли ти був гравцем "Дніпра", ти мав можливість зіграти проти загребського "Динамо", але взяти участь в цій зустрічі не вдалося через травму. Проте, ти був свідком перемоги українського клубу в Хорватії. У чому була сила того "Динамо"?

- Запам'яталося, що перший матч на виїзді ми грали під акомпанемент шаленої підтримки місцевих уболівальників. Гра господарів будувалася довкола одного футболіста - Кранчара, який зараз разом з Даріо Срною захищає кольори хорватської збірної. Команда суперника уміло контролювала м'яч, швидко контратакувала, намагалася за рахунок буквальний декількох передач створювати загрозу біля наших воріт. Все це було спокійно, дисципліновано, грамотно, відчувалася їх відмінна тактична виучка.

- За рахунок чого "Дніпру" вдалося перемогти "Динамо" на виїзді? 

- Якщо взяти "Дніпро" тієї пори, то там були багато "голодних" до футболу гравців. Плюс Кучеревський зумів донести до нас, що ми зможемо грати проти таких суперників: досить міцних європейських клубів. Ми діяли акуратно, від оборони, суперникові на нашій половині розвернутися не давали, при першій же нагоді переходили в контратаку. Це у нас виходило, надто що в передній лінії і півзахисті у нас грали, напевно кращі футболісти України того часу: Сергій Назаренко, Руслан Ротань, Олександр Рикун, Роман Максимюк і Олег Венглинський. Завдяки ним, удавалося швидко переходити від оборони в атаку.  

- Протистояння у будь-якому випадку буде жорстоким?

- У загребському клубі політика побудована таким чином: вони виховують своїх футболістів, готують їх до певного рівня і продають. Ясна річ, хлопці розуміють, якщо вони вдало зіграють, потраплять у Лігу чемпіонів, то там у них буде можливість проявити себе, там їх майбутнє. Вони рватимуться в бій. А значить, нам необхідно налаштовуватися на жорсткий футбол.

Коментарі ()