Головне

Калиниченко: Ще одним плюсом на користь "Дніпра" стало те, що я добре знайомий з багатьма футболістами

06.08.2008 10:09 259 0

У вівторок у Дніпропетровську 29-річний Максим Калиниченко поставив підпис під контрактом з "Дніпром", складеним за схемою "3+2", повідомив гравець в інтерв`ю "Спорт-Експрес".

- Що зумовило ваш вибір?

- Дніпропетровці вийшли з конкретною пропозицією, зробили все якісно і сумлінно. Підкуповує те, що моя нова команда не збирається миритися з роллю вічного бронзового призера. У клубу є по-справжньому спортивні амбіції, підкріплені хорошим підбором гравців і пристойним фінансуванням. Ще одним плюсом на користь "Дніпра" стало те, що я добре знайомий з багатьма футболістами. Ці чинники і стали вирішальними.

- Умови, запропоновані в новому клубі, помітно відрізняються від тих, що були в "Спартаку"?

- Не почав би занадто загострювати увагу на цьому питанні. Вони, природно, різні, але до Дніпропетровська я переїжджаю зовсім не в гонитві за грошима. Зарплатня - момент важливий, але не першорядний.

- А як вдалося здійснити перехід в такі стислі терміни?

- Тут велику роботу виконав мій менеджер, президент компанії ProsportsManagement Герман Ткаченко. Хоча не сказав би, що все трапилося так вже швидко. Чому переговори були максимально засекречені? З чистої обережності, щоб не злякати хороший варіант - мало що могло трапитися...

- У вас були пропозиції від інших клубів?

- Не думаю, що потрібно оголошувати їх тепер, коли я гравець "Дніпра".

- Як вирішилося питання з компенсацією вашому колишньому клубу?

- Чесно кажучи, не в курсі - це вирішувалося на рівні керівників клубів. Останні формальності повинні бути залагоджені в середу, а "Спартак", наскільки мені відомо, перешкод не чинив. За це вдячний спартаківському керівництву.

- Не вважаєте, що, перейшовши з російського клубу в український, деяким чином зробили крок назад?

- Поки мені складно судити про якість українського чемпіонату - потрібно зануритися в турнір з головою. Але навіть з боку видно, як він прогресує. До того ж я підписав контракт з командою, яка виступає в єврокубках, ставить великі завдання і має в своєму розпорядженні класних футболістів. У цьому сенсі все, як в "Спартаку", тільки з однією обмовкою - в Дніпропетровську сподіваюся грати більше.

Коментарі ()