Головне

Платіні: У вересні ми будемо точно знати, де пройде наступний чемпіонат Європи

30.07.2008 21:35 194 0
"У вересні ми будемо точно знати, де пройде наступний чемпіонат Європи", - заявив президент УЄФА Мішель Платіні, підтвердивши, що до кінця літа в Україні і Польщі пройде ретельна інспекція УЄФА. - "Зберемося у вересні, на той час Виконавчий комітет переконається зможе Україна разом з Польщею провести Євро-2012 чи ні".

За словами Платіні, ситуація не така вже і жалюгідна в країнах-господарках.

"Ми повинні бути дуже обережні в поспішних висновках і повинні поважати рішення провести чемпіонат в Україні і Польщі, прийняте демократичним голосуванням. Є зобов'язання за рішенням проблем в обох країнах, для того щоб вони могли більш ефективно організувати турнір", - заявив Платіні в ході презентації меморіалу Артеміо Франкі.

Президентові УЄФА не вдалося уникнути питань, хто у випадку форсу-мажору може замінити господарів Євро-2012. Частіше інших згадують Італію, що зайняла друге місце в тендері за проведення чемпіонату Європи 2012 року.

"Крім Олімпійського стадіону в Римі і "Джузеппе Меацца" у Мілані, інші стадіони в Італії не такі красиві і вже не відповідають вимогам УЄФА для проведення європейської першості, - заявив Платіні. - Кандидатура Італії, звичайно, серйозно розглядалася для Євро 2012, тому думаю, що вони можуть подати свою заявку на Євро 2016. У Флоренції, Генуї, Турині проходили матчі чемпіонату світу 1990 року. Якщо Італія, дійсно, хоче провести європейську першість, вона її отримає. Слово Платіні".

www.terrikon.dn.ua

Коментарі ()