Головне

"Карпати" vs Данілов. Раунд перший

30.07.2008 19:09 481 0
"Карпати" vs Данілов. Раунд перший

В Українській прем'єр-лізі розгоряється перший серйозний скандал. ФК "Карпати" у листі на ім'я керівника УПЛ Віталія Данилова обвинуватила лігу у чисельних фінансових махінаціях.

Наводимо лист, підписаний генеральним директором "Карпат" Олександром Єфремовим і розісланим усім клубам УПЛ.

"Проведений аналіз проекту статей "заявочні внески" та "витрати по виплаті зарплати арбітрам та інспекторам з нарахуваннями" (без запропонованого збільшення) свідчить про те, що в порівнянні з минулим роком ці витрати значно виросли при тому, що ПФЛ опікувалась не однією, а трьома лігами. Тому пропонуємо надати більш детальне тлумачення цих статей бюджету.

Крім того, клуб має серйозні зауваження по таких статтях витрат:

  • - п.2 "відшкодування 100% витрат ФФУ на проведення НТЗ арбітрів". Підготовка арбітрів є виключно прерогативою ФФУ, і якщо ПЛУ бере на себе всі витрати, включаючи підготовку до сезону, оплату відряджень і винагороди, то чому ФФУ, а не ПЛУ опікується цією інституцією;
  • - п. 31. "оренда приміщення". У статутних документах організації вказано, що "прем'єр-ліга" користуватиметься приміщеннями Будинку футболу, який побудований на кошти з внесків футбольних клубів - членів ПЛУ. Якщо йдеться про оренду приміщень за іншою адресою, то згідно чого було прийнято таке рішення і чому така велика сума орендної плати?
  • - п 3.2 "зарплата персоналу" складає левову частку видаткової частини бюджету, проте клуби не повідомлено про критерії набору працівників. І взагалі, Вам не надавалось повноваження набирати штат. На засіданні власників клубів було прийняте рішення щодо підписання угоди з ПФЛ та ФФУ про надання консультаційної та організаційної допомоги у проведенні Чемпіонату України з футболу, а також короткотермінових трудових угод з працівниками цих організацій. Крім того, запропонована сума видається дуже значною. Для порівняння торік у ПФЛ стаття витрат "зарплата персоналу" була вдвічі меншою.
  • - п 3.4 "основні фонди". Придбання ОФ не було погоджено із засновниками. Вимагаємо надати калькуляцію на придбання та обґрунтувати доцільність. Виокремлення п. 3.8 "витрати на придбання службових машин" також викликає подив, адже в бюджетах усіх організацій автотранспорт входить до ОФ;
  • - пп. 3.6, 3.7, 3.13, 3.14 є практично тотожними, а суми досить завеликі, тому прошу дати чіткий розклад по цих витратах.

Загалом ми хочемо бути поінформованими стосовно повернення грошей з рахунків ПФЛ та про ситуацію з так званими платежами солідарності міжнародних футбольних організацій до ФФУ, а також про стан рахунків між ФФУ і ПФЛ за останні сім років на підставі актів звірки.

Прошу у найкоротший термін надати вичерпну інформацію щодо питань, викладених у листі, футбольному клубу "Карпати" та іншим членам "Прем'єр-ліги". Генеральний директор ФК "Карпати Олександр Єфремов".

Отже, ФК "Карпати" фактично звинувачують керівництво УПЛ у кількох статтях фінансових зловживань та перевищенні посадових повноважень. Для ще молодої структури це як грім серед не ясного, але ще не сильно заляпаного неба.

Редакція сайту "Чемпіон" звернулася до прес-служби Прем'єр-ліги з проханням надати коментар щодо більшості пунктів листа ФК "Карпати". Проте більше ніж добу керівництво УПЛ відмовчується.

Ми публікуємо наші питання до УПЛ, і сподіваємося отримати швидку відповідь:

  1. Чому, як стверджує ФК "Карпати", зросли витрати на зарплату арбітрів, якщо їх збільшення, як йдеться у листі львівського клубу, не відбулося?
  2. Хто буде опікуватися і фінансувати арбітрів УПЛ - Федерації футболу України чи власне Прем'єр-ліга?
  3. Де розташований головний офіс УПЛ і які ще приміщення орендує й використовує Прем'єр-ліга?
  4. Чи сформований штат працівників УПЛ і за яким принципом відбувалося формування (працівники ПФЛ, ФФУ, чи якимось іншим)?
  5. Повідомте, будь ласка, яка ситуація із відомою історії з поверненням грошей з рахунків ПФЛ?

Будемо раді оприлюднити позицію керівництва Прем'єр-ліги.

Коментарі ()