Головне

Сьомін важко перемагає у Дубліні

30.07.2008 00:33 642 0
Сьомін важко перемагає у Дубліні

Ірландський клуб, хоч і старіший за київського гранда на вісім років, зірок з неба не хапає. Перший раз чинні чемпіони перемогли у національній першості торік - в Ірландії чемпіонат відбувається за системою весна-осінь. Але ірландці продемонстрували те, що російський тренер киян відзначав перед матчем, - свій дух. Саме те, чого конче бракує самому "Динамо" останні шість років.

Гра розпочалася з небезпечної атаки господарів - це Кахілл перевірив реакцію Шовковського з 16 метрів. Сашо не підвів. Проте вже за п'ять хвилин після пасу Гіоане Вукоєвіч перевірив шотландського кіпера "Дрогеди" Юінгса - той з труднощами парирував потужний удар опорника киян. А за пару хвилин герой попереднього епізоду помиляється на виході - і Михалик після навісу Алієва зі штрафного забиває у ближній кут воріт.

На цьому кияни практично зупинилися - продовжуючи контролювати м'яч у першому таймі майже нічого не створили. Проста комбінація Бангура-Гіоане-Алієв вивела останнього на ударну позицію в 12 (!) метрах від воріт, але Олександр ударив вище. Варто відзначити ще неточний удар Мілевського з вигідної позиції, але й він був неточним.

За мляву гру стоячи наприкінці першого тайму динамівці поплатилися у другому. Ірландці вийшли на поле заведеними і одразу змінили темп гри - киянам вдалося до нього прилаштуватися лише за п'ятнадцять хвилин. А у цей проміжок часу на полі учасником Ліги Чемпіонів виглядала "Дрогеда", атаки і контратаки якої просто таки різали захист київської команди. Уже на 47 хвилині після дальнього навісу з лівого флангу головою пробив Адам Хьюз - Сашо відбив рукою, але м'яч перелетів воротаря та разом із ним і Хьюзом, який кинувся добивати, влетів у сітку воріт.

За п'ять хвилин вкотре за останні поєдинки марнує свій момент гвінейський форвард "Динамо" - Бангура з вигідної позиції пробив вище після комбінації, яку сам і почав. Згодом не влучає і Алієв. А на 60 хвилині кияни мали виходити вперед, але дальній удар Вукоєвіча після скидки Алієва прийняла на себе стійка.

Варто відзначити, що у ці хвилини ірландці виглядали нічим не гірше за киян - на кожну атаку "Динамо" "Дрогеда" відповідала гострим і швидким контрвипадом. "Страждав" правий фланг захисту киян - і якщо гол був забитий із зони Михалика, то саме крізь ліву бровку свого нападу найвдаліше атакували ірландці. На 63 хвилині вже Шовковський рятує свою команду після удару головою.

А далі динамівці отямилися - з'явилася команда швидкість і одразу кожна атака могла ставати гольовою. На 65 хвилині пробиває головою Тібі - тягне кіпер, за хвилину той же Гіоане майже виводить Кравця сам на сам, але в останню мить захисник перериває пас. Ще за хвилину вже Артем пасує на Алієва, але той підслизається у центрі карного. Наступна хвилина - Нінкович не встигає вдарити з лінії воротарського - захисники виносять м'яч. 69-та - вже Вукоєвіч пробиває справа - м'яч йде поруч зі стійкою.

За десять хвилин до кінця Сьомін замість Гіоане випускає Шацьких. На цей час гра вже перейшла до неспішних позиційних атак киян. Максиму вдається загострити гру - воротар тягне удар узбека з меж штрафного майданчика. Він же рятує ірландську команду після удару Кравця з кількох метрів. А за чотири хвилини до завершення чудово грає Алієв - на лівому фланзі він накручує двох захисників, входить до штрафного та коротким ударом пробиває у ближній кут. Юінгс, який не очікував удару та не прикрив кут, безсилий.

Коли спливли додані три хвилини третій м'яч міг забити Нінкович - але свою реакцію востаннє демонструє шотландський воротар.

"Дрогеда" - "Динамо" 1:2

Голи: 0:1 0 Михалик (23), 1:1 Хьюс (46), 1:2 Алієв (86)

"Динамо": Шовковський, Бетао, Несмачний, Діакате, Михалик, Вукоєвіч, Гіоане (Шацьких, 83), Нінкович, Алієв, Мілевський (Каддурі, 88), Бангура (Кравець, 61)

"Дрогеда": Юінгс, Хендрікс, Гартланд, Хьюз, Бейкер, Бірн, Зайєд, Кіган (Шеллі, 70), Махер, Кехілл, Кудузовіч (Барретт, 62).

Коментарі ()