Головне

Юрій Калітвинцев: Ми граємо "дитячим садком"

29.07.2008 12:49 428 0
Юрій Калітвинцев: Ми граємо "дитячим садком"

Тепер молодіжною командою "Динамо" керуватиме колишній тренер молодіжної збірної України Володимир Мунтян, а Юрій Калітвинцев, який раніше обіймав цю посаду, разом із Геннадієм Литовченком складе тренерський тандем "Динамо-2". Чим викликані такі метаморфози і як розподілятимуться обов'язки між двома фахівцями, розповів тепер вже тренер другої команди "Динамо" Юрій Калітвинцев:

- Рішення про мій перехід на посаду старшого тренера "Динамо-2" було пов'язане з тим, що в молодіжної і другої команд тепер різні заявки. Ми залишили тих хлопців, з якими працювали півтора роки і які є конкурентоздатними в першій лізі. У молодіжній же команді грають хлопці 1991 року народження і хлопці з третьої команди. Я порахував, що, перш за все, потрібно довести до випуску тих футболістів, з якими ми вже стільки часу працювали, а потім починати щось нове. Тепер Геннадій Володимирович і я - два старших тренери "Динамо-2".

- А як між вами розподілятимуться обов'язки?

- Точно так, як і до цього. У перерві з хлопцями разом розмовлятимемо. Щоправда, якщо раніше перед матчем дублерів установку розпочинав я, а перед поєдинком "Динамо-2" першим говорив Геннадій Володимирович, то тепер ми просто робитимемо це по черзі. Гадаю, жодних проблем не виникне, оскільки ми абсолютно однаково дивимося на все, що пов'язане з футболом, а вимоги, які ми ставимо, є ідентичними. Ми сказали хлопцям про зміни, і для них це не стало новиною. Одним словом, назва, можливо, і змінилася, але суть залишилася тією ж.

- Які завдання тепер стоятимуть перед вашими підопічними?

- Завдання перед хлопцями завжди стоїть одне - перемога в кожному матчі, а тренери мають підготувати футболістів для першої команди. Отже й тут усе без змін. Проблеми можуть виникнути тільки у зв'язку з тим, що в нас дуже молодий колектив. Ви знаєте, що перші два матчі ми програли, але, в принципі, це було прогнозовано. Далі буде не легше. Зате для хлопців буде дуже хороший урок.

За регламентом на полі має перебувати один або два футболісти 1989 року народження (плюс ще мінімум двоє в запасі), і багато команд дуже переймалися з приводу того, звідки взяти настільки молодих футболістів. А у нас 19-річні хлопці - найстарші, їх усього кілька. Інші ж 1990 року народження і молодші. Тобто, ми граємо «дитячим садом».

- Який зараз психологічний стан ваших хлопців після двох стартових поразок?

- Це не є проблемою. Я завжди їм говорю: ви відповідайте за гру, а я відповім за результат. У двох програних нами матчах хлопці зробили все, що змогли. Так, не вдалося забити, але по тому ставленню до справи і тій грі, яку вони показали, у мене ні до кого немає претензій.

ФК "Динамо"

Коментарі ()