Головне

"Карпати" обвинувачують "Шахтар" у крадіжці гравців

23.07.2008 09:38 550 0

Футбольний клуб "Карпати" звернувся з листом до ФФУ з вимогою припинити переманювання вихованців клубу з боку "Шахтаря".

"Взимку "Карпати" ледь не втратили двох перспективних дітей - сина легендарного форварда Андрія Покладка - Юрія та Сергія Лендела, який є одним з найкращих нападників у своєму віці. Тоді ситуацію вдалося улагодити і хлопці залишилися у Львові, а не поїхали грати за "Шахтар". А от чи вдасться "Карпатам" втримати ще одного перспективного хлопця - Володимира Садоху наразі залишається під великим питанням", - пише  Тижневик "Карпати".

Тренер молодого футболіста Олег Бойчишин розповів, що все почалося з фінального турніру ДЮФЛ у Нікополі та Саках. "Володя дуже здорово виглядав у тих іграх. Він лідер нашої команди, не такий сірий і шаблонний, як наш чемпіонат. На усіх матчах сиділи селекціонери донецького "Шахтаря" от вони й звернули на нього увагу. Підійшли до мене, сказали, що Володя їх зацікавив. Я порадив їм звернутися в клуб, сказавши, що такими питаннями не займаюся. У Львові я повідомив керівництву клубу, що "Шахтар" цікавиться Садохою і ще кількома хлопцями".

"Молодого гравця запросили на екскурсію по тренувальній базі донецького клубу, продемонстрували умови. Можна собі лише уявити, що відчув Володя, коли порівняв тирсові поля у Львові і гладенькі газони Донецька", - розповідає видання ФК "Карпати".  

За інформацією львівського клубу, "Шахтар" хотів забрати до себе ще одного карпатівця - Олега Білого. Але у хлопця вже підписаний контракт з "Карпатами", оскільки йому виповнилося 15 років. А от Володі 15 "стукне" лише взимку, тож контракту він не має.

"Шахтар" працює за відомою схемою європейських грандів - побачивши перспективного гравця в Південній Америці, вони пропонують роботу його батькам, а відповідно забирають дитину з клубу, який його виховав.

"Для боротьби з таким кіднепінгом, доволі радикальне рішення запропонував президент УЄФА Мішель Платіні. За його планом потрібно взагалі заборонити перехід футболістів до 18 років в інші клуби", - повідомляють "Карпати".

Коментарі ()