Головне

Євро-2012. УЄФА має претензії до Львова

23.07.2008 09:11 387 0

УЄФА вкотре оцінила ризики реалізації проектів щодо підготовки українських та польських міст до Євро-2012. Щодо Львова, то згідно з найновішими даними Європейської футбольної асоціації найменше претензій щодо готельного господарства міста, рівень та перспективи розвитку якого оцінюються як одні з найкращих в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львів став єдиним українським містом, який перебуває поза червоною (найвищою) зоною ризику в плані підготовки готельної інфраструктури. Львів також є єдиним з українських міст, аеропорт якого повністю відповідатиме вимогам УЄФА після реалізації усіх планів з його розвитку. Окрім Львова таким нормам відповідатимуть також Варшава, Гданськ, Познань, Хожув і Краків. Згідно з даними експертів УЄФА з питань інфраструктури найбільшим спадком Євро-2012 в галузі транспорту може стати поєднання автобаном Кракова та Львова. Щодо нового стадіону, то УЄФА має запитання до визначення девелопера проекту та підписання з ним відповідної угоди.

"«Вимоги УЄФА є дуже жорсткими. Але ми дали відповідні гарантії і повинні їх дотримуватись. Щодо стадіону, то впевнений, що якщо в УЄФА і залишились до нас запитання без відповідей - особливо щодо девелопера будівництва, то протягом найближчих двох тижнів ці питання будуть зняті. Львівська міська рада надасть усі необхідні гарантії реалізації проекту. Натомість, висновками щодо інших сфер я цілком задоволений. Після цього, я сподіваюсь, припиняться усі спекуляції щодо нашого міста" - прокоментував найновіші висновки УЄФА міський голова Львова Андрій Садовий.

lvivnews.info

Коментарі ()