Головне

У Львові знову немає інвестора для будівництва стадіону до Євро-2012?

21.07.2008 13:30 455 0

Почесний президент ФК "Карпати" Петро Димінський не має наміру вкладати кошти у будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові. Принаймні у цьому сьогодні, 21 липня, під час прес-конференції заявив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Василь Павлюк.
За його словами, ця інформація ще не є офіційною, однак вона є правдивою.

"Усе це, що відбувається у Львові до Євро-2012, - це мильна бульбашка. Насправді немає ніякого плану заходів. Також неправда те, що Петро Петрович Димінський буде інвестувати у будівництво стадіону до Євро-2012. Нічого Петро Петрович не збирається інвестувати. І це дивує. Також дивує і те, що Андрій Іванович (Садовий - ZAXID.NET) каже, що Петро Петрович буде інвестувати", - наголосив Василь Павлюк.

Він розповів, що завтра голови усіх депутатських фракцій Львівської міської ради матимуть зустріч із Петром Димінським, під час якої і піде мова про інвестування у будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові.

"ВО "Свобода" також заявляє, що коли до вересня Львівська міська рада не надасть чіткого плану дій до Євро-2012, ми закликатимемо громадян до радикальних дій - як щодо міського голови, так і щодо депутатського корпусу", - резюмував Василь Павлюк.

Депутати Львівської міської ради, 10 липня, погодили рішення щодо надання дозволу ТзОВ "Клуб професійного футболу "Карпати" на надання в довгострокову оренду нежитлових приміщень стадіону "Україна". За це проголосували 78 депутатів.

Згідно з проектом ухвали, у довгострокову оренду ТзОВ "Клуб професійного футболу "Карпати" повинно бути надано нежитлові приміщення стадіону "Україна" на вул. Липова Алея, 5 загальною площею 4 253,8 кв. м. За користування будівлями стадіону "Карпати" повинні платити 1 гривню на рік без ПДВ. Водночас ТзОВ "Клуб професійного футболу "Карпати" має безкоштовно надавати за зверненням Львівської міської ради чи її виконавчих органів споруди стадіону "Україна" для потреб територіальної громади м. Львова, а також укладе договір суборенди із ФК "Львів" на користування стадіоном (у разі невиконання цих вимог міськрада має право розірвати угоду).

Львівська міська рада також може розірвати угоду у випадку, якщо ФК "Карпати" "вилетять" із вищої ліги.

Окрім цього, важливим пунктом угоди є те, що ТзОВ "Клуб професійного футболу "Карпати" погоджено місце розташування земельної ділянки та надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 17 га на вул. Липова Алея, 5 в оренду терміном на 10 років.

"Насправді це ухвала довіри один до одного. Бо футбол треба любити грошима, і він сторицею віддасть це місту", - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Наслідком позитивного рішення міської ради у цьому питанні має стати укладання інвестиційної угоди між ФК "Карпати" та управлінням капітального будівництва Львівської міської ради про інвестування в будівництво стадіону у Львові до Євро-2012.

www.zaxid.net

Коментарі ()