Головне

Шеф штабу Євро-2012 Польської федерації футболу: Австрія та Швейцарія виконали мінімальні вимоги УЄФА

21.07.2008 12:08 541 0

Шеф штабу Євро-2012 Польської федерації футболу в Україні Адам Олькович вважає, що ні Україна, ні Польща не готові до проведення Євро-2012. Про це він заявив в інтерв'ю Інтерфаксу.

"На сьогоднішній день, за чотири роки до проведення чемпіонату, ні Польща, ні Україна не готові. Так само, як жодна країна в Європі не може бути готова до чемпіонату Європи з футболу за такий термін до його проведення. - вважає Олькович. - Але потрібно дивитися на обсяг роботи, який ми повинні зробити в наших країнах, щоб згідно з вимогами УЄФА правильно і добре підготувати Чемпіонат Європи 2012 року".

За словами Адама Ольковича, Австрії та Швейцарії потрібно було лише поставити нові дорожні знаки, пофарбувати готелі та побудувати три стадіони.

"Вся транспортна інфраструктура - залізниці, аеропорти - була повністю готова, крім того в цих країнах за мірками Євросоюзу в 10 разів більше готельних місць, ніж у Польщі. Так, якщо там на 100 тис. населення є 100 готельних місць, то в Польщі - лише 10-ть", - пояснює Олькович.

"Причому, вони побудували найменші стадіони на вимогу УЄФА - для матчів в групі на 30 тисяч глядачів, для півфіналу - на 40 тисяч, і був лише один стадіон на фінальний матч - на 50 тисяч глядачів у Відні. Вони, таким чином, виконали мінімальні вимоги УЄФА для проведення свого чемпіонату".

Коментарі ()