Головне

"Зоря" – "Металіст": післяматчеві коментарі тренерів

21.07.2008 08:36 341 0

Головний тренер луганської "Зорі" Анатолій Волобуєв:

- Анатолій Іванович, відразу ж питання по Коллінзу. Скажіть, що з ним?

- Зараз його повезли в лікарню, будуть робити знімок. Я думаю, десь протягом півгодини мені скажуть що в нього. Дай Боже, щоб у нього була несерйозна травма.

- Ви сьогодні випустили відразу сім нових гравців, що у минулому сезоні не грали, і як бачимо, не прогадали. Ви хвилювалися перед матчем, коли випускали стільки новачків відразу?

- Звичайно. Ми обновили команду. Я думаю, з кожною грою будемо рости і додавати. Звичайно, важко протягом півтора місяців заново побудувати команду.

- Ви вважаєте, сьогодні рахунок по грі? Хто повинний більше радуватися нічиїй?

- Я хочу "Металіст" поздоровити з одним очком. Десь вони мали моменти, не забили, Десь ми не зуміли реалізувати шанс, що представився нам. "Металіст" - гарна і досвідчена команда. Ясно, що бронзовим призером просто так  не стають. Ми гідно виглядали в матчі проти цієї команди.

- Анатолій Іванович, ваш колега висловив претензію, що матч починається так рано. Як ви до цього відноситеся?

- Він тренер вищої ліги і повинний знати, що в Італії, у Росії грають і о першій й о другій. Ми о п'ятій годині грали, нормальний час.

- З чим пов'язана заміна Микити Каменюки?

- Я не хотів змінювати лінію захисту, тому що будь-який розсудливий тренер у цій ситуації цього не зробив би. У середній лінії - Гомес, Райчевич і Скоба нормально виглядали. В другому таймі контролювали м'яч. Я вирішив поміняти фланги, щоб освіжити них. Думав випустити людей свіже. Коллінз, бачите, граючи ліворуч, забив м'яч. Я вдячний хлопцям за те, що вони врятували гру. Ми програвали команді, що виступає в єврокубках, і не так легко знайти сили, дух, щоб відіграти м'яч. Зрівнявши рахунок, після штрафного ми зобов'язані були забивати і другий гол, але... Трошки затьмарює травма Коллинза.

- Прокоментуйте гру Комарицького. Щось він трошки нервував сьогодні.

- У принципі він пару разів виручив нас. Був момент у другому таймі, наприкінці він трошки занервував. А так то в принципі, він виручив нас і в першому таймі, пам`ятаєте, момент, коли ліворуч передача була і в другому таймі зі штрафного. Це єдина така загроза була біля наших воріт. З огляду на, що він довго не стояв, у принципі я задоволений його грою.

- Відсутність Антонова і Діденка це умови оренди?

- Так, це умови оренди. Нам, звичайно, сьогодні не вистачало й Антонова і Діденка.

- Скажіть, яка зараз ситуація з Юрієм Целих?

- Целих запрошує ФК "Львів". Хлопець просить вільного агента. Але будемо розмовляти з ФК "Львів". Вони хочуть усе безкоштовно. У них політика така.

- А контракт на скільки у нього?

- Контракт ще на рік у нього.

- Коли Олексій Храмцов повернеться до тренувань, і чи задоволені Ви грою Райчевича?

- Олексій вже в загальній групі тренується. До речі, в нас сьогодні були вибори капітана команди, як ви бачили, Гаврюшова команда вибрала капітаном. Кожний таємно голосував і Гаврюшов переміг. Храмцов другий, десь на десять голосів його обігнав Гаврюшов. Третій Тлумак, що б ви знали. Добре сьогодні Райчевич зіграв. Ви знаєте, хотілося не помилитися. Ці хлопці - і Паріт, і Райчевич, і Гомес, вони й у житті гарні, вони начебто набралися духу луганського, начебто вони тут народилися. Вони переживають. Немає нехлюйства. Приємно з ними працювати.  

- Але все одно, коли Райчевич грає в один дотик швидше гра йде, а коли в два...

- Ви ж не забувайте, ми ж сьогодні не з Кузюмовкой грали, правильно? Грали із солідною командою. Якщо ви уважно стежили за "Металістом", у них середня лінія насичена. У них, по суті, чотири, до п'яти чоловік у центрі поля - і Валяєв, і Слюсар, і Едмар, і Рикун, і Девіч десь відскакує. Проте, ми моментами перегравали їхню середину поля.

- А мовний бар'єр не заважає?

- Ви ж на прес-конференції бачили, що Омоко здорово розмовляє, Коллінз здорово розмовляє. Паріт і Райчевич, от подивитеся, вони через місяць будуть розмовляти російською. Вони читають словники, книги - вони хочуть. Бажання в них велике є.

- На Ваш погляд, те що "Зоря" вирішила проблему Девіча це результат загалькомандних дій або все-таки ці гравці піймали зірочку?

- Я думаю це загалькомандна заслуга. Вчора уважно дивилися гру "Металіста". Хлопці розгулятися харків'янам не дали.

Головний тренер харківського "Металіста" Мирон Маркевич:

- Я не розумію, чому ми увесь час у Луганську граємо то в четвертій, то о п'ятій годині? Ніде більше в такий час не грають. Тільки на Україні й у Росії. У нас, напевно, найздоровіші люди... Я не отримав задоволення від того, що ми не виграли. Звичайно ж, поздоровляю "Зорю" з одним очком. У них був шанс, вони його використали. Ми мали багато моментів, але не забили. Так буває, такий футбол. Але все правильно. Футбол не допускає помилок. Це тільки початок чемпіонату, і я сподіваюся, далі в нас буде все нормально.

- Ви вважаєте, що сьогодні результат був по грі, або "Зоря" сьогодні була краще за  "Металіст"?

- Я не можу сказати, що "Зоря" була краще. Є результат. Ми, звичайно, будемо розбирати помилки, будемо дивитися, чому так вийшло. Є результат, виходить, є закономірність. Були моменти гарні, але ми їх не реалізували.

- Мирон Богданович, у вас із "Зорею" завжди гри складаються дуже важко. Як ви вважаєте,  команда недостатньо психологічно налаштована на гру?

- Можливо. Деякі футболісти в нас піймали "зірку", потрібно їх перевиховувати. Нам завжди складно  грати в Луганську. Одну причину я вже назвав. Я не розумію, чому потрібно грати в таку спеку. По-друге, череда помилок у середині поля привела до того, що нам, дуже просто забили гол. Гарна команда не повинна, пропускати такі голи. Будемо працювати.

ФК "Зоря"

Коментарі ()