Головне

Чорноморець – Арсенал: післяматчеві коментарі тренерів

20.07.2008 21:46 376 0
Віталій Шевченко, (головний тренер «Чорноморця»):

- Сьогодні кілька гравців були на незвичних позиціях. Чому?

- Коритько сьогодні зіграв другого нападника, він креативний, ми вирішили, що принесе користь на цій позиції. Мав моменти, потрібно було забивати. Вони дивилися нашу гру, стежили за нами, хотілося здивувати супротивника. Гол якийсь незрозумілий, я зараз дивився повтор і не бачив, щоб м'яч перетнув лінію. А так усе продовжується - не забили, пропустили.

- Чому така погана реалізація моментів?

- Напевно, недостача майстерності.

- Чому не грав Владов?

- Він руку зламав, тому не грав ні за дубль, ні сьогодні.

- Що сталося з Гришко - рецидив старої травми?

- Мені вже страшно про це говорити. Він тренується півтора місяця, з ним усе в порядку, на його розраховуєш, не береш людину під нього, а він виходить і отримує травму. Уже третє півріччя я працюю і з ним така ситуація. Можливо, у нього такі особливості організму. Він їздив у Німеччину, йому визначили вправи для спини, він робить них. І от знову вибуває на місяць або більше. Три тижні займе лікування і пару тижнів набір форми.

Олександр Заваров, (головний тренер «Арсеналу»):

- Думаю, сьогодні футбол був не дуже гарної якості, як і завжди в першому турі. Тим більше, що гра проходила в 17:00 так ще на чорноморському узбережжі. Знаєте, спекотно. В 5 годин вечора потрібно лежати на пляжі і відпочивати, а не грати у футбол. Тому особливих швидкостей сьогодні не було, майже усі задихнулися. Сила волі і характер виявилися сильніше у нашої команди, хоча я увесь час говорю про це з нашими футболістами. Ми столичні, але не піжони. Ми повинні бути колгоспниками, тобто, такими бійцями. Я задоволений, що команда протримала темп, нехай невисокий через спеку, але дозволив нам досягти результату. У сучасному футболі один момент може вирішити усе. Ми використали свій момент і виграли. Але повторюю - це ще не межа, як для «Арсеналу», так і «Чорноморця». Думаю, усі ще будуть поступово додавати. Ми входимо в Прем'єр-лігу, у щось нове і ми, усі тренери вищої ліги, зобов'язані відповідати, щось робити, щоб футбол був яскравіше. Сьогодні на грі були справжні уболівальники обох команд, але трохи незвично дивитися в Одесі на розбитий стадіон, це трохи засмучувало. Але результат є результат, хоча було важко, у нас гравці заявлялися в останній момент. Президент допомагає нам у всіх питаннях і, хоча ми втратили двох ключових гравців, Селезньова і Ессолу, але будемо награвати інших гравців, що сьогодні показали, що можуть грати у футбол. Задоволений результатом, у меншій мірі - грою. Сподіваюся, що надалі гра буде краще.

- Чи ж відмінності між квітневим «Чорноморцем» і сьогоднішнім?

- Мені складно судити, я якось особливо не вникаю в «Чорноморець». Було б неетично робити зауваження. Думаю, погода сьогодні вплинула на усіх. Якість гри була не тою в обох команд, але потенціал є й у нас, і в одеситів і наші колективи будуть прогресувати.

- Ви сьогодні втратили ще одного форварда - Жоземара...

- Так, перемоги даються нелегкою ціною і ми втрачаємо кращих гравців. Жоземар вибув тижнів на п'ять, я не медик, але давно у футболі і можу робити такі припущення. Шкода, адже Жоземар з тих легіонерів, що переживають за загальну справу, горять бажанням. І в роздягальні і на полі. Він - рідкий іноземець по частині бажання. Приїдемо і зробимо фото ноги, але думаю, 5-6 тижнів, а значить і ігор, він пропустить. Буде тяжко.

ФК Чорноморець

Коментарі ()