Головне

"Шахтар" їде зі Львова на щиті

20.07.2008 21:13 663 0
"Шахтар" їде зі Львова на щиті
ФК "Львів" - дебютант елітного дивізіону у неділю створив головну сенсацію туру, обігравши з рахунком 2:0 донецький "Шахтар". "Львів", в якому грають кілька екс-динамівців Києва зробив гарний подарунок біло-синім, вимучивши ці три очки. У першому таймі обидві команди не відзначалися активністю в нападі, але "Львову" вистачило одного моменту, щоб забити. На 24-ій хвилині після прострілу з лівого флану у Даньківа зрізається м`яч з ноги і прямо на Панаса, який на замаху прибирає Вілліана і пробиває у кут воріт Худжамова.

Ще один момент у господарів мав Ващук, після удару якого головою м`яч пролетів поруч зі штангою. "Шахтар" відповів на гол небезпечними ударами Селезньова та Жадсона, які парирував Марущак.

У другому таймі перевага "Шахтаря" стала ще більш вагомою, а "Львів" усіма силами затягував час, грав на відбій і вистояв, вилежав, і навіть примудрився забити.

На 58-ій хвилині лише відчайдушний стрибок в ноги Селезньова Марущака рятує господарів від голу. За п`ять хвилин невідомо яким чином, але м`яч не залітає у ворота Марущака. Спочатку Брандау з кількох метрів не влучає по м'ячу, за кілька секунд його "подвиг" повторює Ілсіньо, котрий бив з 16 метрів, а на завершення Рац вистрілив вище воріт майже з 11-метрової позначки. На 72-ій хвилині удар зі штрафного Срни у стрибку переводить на кутовий Марущак.

В останні 10 хвилин моменти забити мали Брандау, Вілліан та Чигиринський, але м`яч оминав сітку воріт ФК "Львів". Коли вже розпочався час відліку додаткових чотирьох хвилин з 29 метрів вистрілив Федорчук і м`яч залетів у 9-ку воріт Худжамова, який не зумів врятувати "Шахтар" від другого гола і від поразки, в якій більш винні самі "гірники", ніж ФК "Львів", що після цього  матчу всією командою має відвідати церкву і поставити свічки за здоров`я Брандау та свого воротаря Марущака.

"Львів" - "Шахтар" 2:0
Голи: Панас 24, Федорчук 90

"Львів": Марущкак, Романюк, Ващук, Жданов, Кіцута (Каваців 75), Даньків (Гальчук 80), Федорчук, Панас, Баранець Б., Баранець Г., Гордіенко (Худзік 69)

"Шахтар": Худжамов, Срна, Чигринський, Іщенко, Рац, Хюбшман (Гладкий 67), Фернандіньо, Жадсон (Ілсіньо 46), Вілліан, Адріано (Брандау 46), Селезньов

Попередження: Ващук 21, Баранець Г. 57, Даньків 76 - Брандау 60, Срна 83, Гладкий 86

Коментарі ()