Головне

Суркіс, Мілевський, Шовковський та Шацьких про матч з "Іллічівцем"

20.07.2008 18:39 465 0
Ігор Суркіс, президент «Динамо»:

- Як вам сьогоднішній матч? Юрій Сьомін був трохинезадоволений...

- Можливо, Юрій Павлович вважає, що потрібно вигравати з рахунком 5:0. Але і 2:0 теж непогано. Іллічівець боровся, мотивація в суперника була підвищена, адже ця команда тільки вийшла в Прем'єр-Лігу. У деяких епізодах ми були зобов'язані забивати, але не зробили цього, в інших виручив їхній воротар. У принципі, «Динамо» створило достатню кількість небезпечних моментів, у той же час проблем біля своїх воріт практично не було. Нам потрібно набирати обороти. Подивимося, на що ми здатні в матчах з більш серйозними суперниками.

- Чому Юссуфа не було навіть у заявці?

- Він трохи потягнув м'яз. Думаю, через два-три дня грати буде. До матчу з «Дніпром» повинний бути готовий.

- Як вам придбання команди?

- Мені подобаються обидває новачка, особливо Вукоєвич. Він сьогодні один на дуже пристойному рівні відіграв на позиції опорного півзахисника

- Тобто, політ нормальний?

- Поки так, а як буде далі - подивимося.

Максим Шацькиr, форвард «Динамо»:

- Юрій Сьомін говорить, що ви граєте добре, але уже в другому матчі ніяк не вдається реалізувати моменти...

- Я багато сил витрачаю на оборону, а підключення до атак стають другорядними. На них часом не вистачає сил. Найголовніше, що є моменти, а інше, думаю, прийде.

- Сьомін особисто робив вам якісь зауваження?

- Ні.

- Як вам гралося на позиції правого півзахисника?

- Чесно кажучи, мені все одно, де грати.

- Це разовий експеримент, або тепер ви будете завжди виступати на цій позиції?

- Не можу відповісти. Всі ідеї належать головному тренерові. Усі залежить від команди- суперника й обраної тактичної схеми.

- Раніш приходилося бути правим півзахисником?

- Так, Сьомін якось пробував мене в цій ролі.

- Чому «Динамо» змінило лаву запасних?

- Не знаю, я сам побачив це тільки перед грою.

Артем Мілевський, форвард «Динамо»:

- Зараз у команді велика конкуренція на позиції нападника, тому для кожного з нас дуже важливо забивати голи. Особливо приємно, що я почав добре - забив і в Суперкубку, і в сьогоднішньому матчі. Дуже задоволений, що всі так складається на старті сезону. Перемога над Іллічівецм для нас дуже важлива. Думаю, усе буде добре і надалі.

- Чому не зарахували один з ваших голів? Дійсно був офф-сайд?

- Не знаю. Суддя зафіксував положення «поза грою», але я стояв спиною до бокового арбітра, тому не бачив самого моменту.

- Уже встигли зігратися з новачками?

- Думаю, ще встигнемо. Помітно, що і Бетао, і Вукоєвич кваліфіковані футболісти.

- Перемога підняла настрій?

- Ви знаєте, так. Тепер будемо в гарному настрої готуватися до матчу з «Дніпром».

Олександр Шовковський, воротар «Динамо»:

- Оцініть дії захисників у сьогоднішній зустрічі?

- Затрудняюся з ходу відповісти на це питання. Зараз йде перебудова взаємодій між гравцями. Більш того, можна сміло стверджувати, що зі зміною ментальності (я маю на увазі нових гравців, що приходять у команду), міняється і бачення футболу. Тому вважаю, порівняння не зовсім коректні. З іншого боку, ми намагаємося грати в сучасний футбол, дивимося на виступи кращих команд світу і Європи. І повинні прагнути до тієї гри, що демонструють ці клуби. Тому нам потрібно вміти пристосовуватися і бути готовими до дій в обороні всією командою. У даному випадку гра в атаці й обороні залежить не тільки від безпосередніх дій захисників або нападників. Уся команда повинна атакувати й оборонятися. Уміла взаємодія між півзахистом і захистом, між півзахистом і нападом - запорука успіху. Гра в обороні починається з того моменту, коли команда втрачає м'яч. Якщо це сталося в зоні атаки, значить нападники повинні брати безпосередню участь в обороні.

ФК Динамо

Коментарі ()