Головне

Поновлено демонтаж "Троїцького"

20.07.2008 12:53 306 0

У суботу в Києві знову розпочалися роботи з демонтажу торговельно-розважального центру "Троїцький" біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

Як передає УНІАН, заступник голови КМДА Віталій Журавський зазначив, що цей день вважається першим законним днем початку демонтажу наземної частини ТРЦ на площі Троїцькій.

За словами заступника голови КМДА, у п'ятницю ввечері після 21 години відбулася зустріч київського міського голови Леоніда Черновецького з представником "Юджину" Вадимом Новінським. Під час зустрічі було погоджено, що інвестор повністю згоден із текстом протоколу Кабінету міністрів від 16 липня. "Тобто узгоджені всі абсолютно деталі", - зазначив Журавський.

Також, за його словами, у п'ятницю міжвідомча комісія Кабміну погодила суму на компенсацію з місцевого бюджету щодо демонтажу наземної частини центру "Троїцький". Ця сума становить 28 мільйонів гривень з міського бюджету.

У п'ятницю відбулася сесія Київської міськради, на якій депутати внесли зміни до бюджету міста, і виділили 28 мільйонів гривень для демонтажу комплексу.

Заступник мера додав, що вночі, після завершення усіх процедур, вони зібрали бригаду, і з восьмої години ранку почали роботи. "Тобто цей день є офіційним днем початку демонтажу з юридичної точки зору. Бо все, що велося до цього часу, було не зовсім законне", - зауважив він.

За словами заступника, якби київській владі не ставив палки в колеса Кабінет міністрів, то вже ці роботи були б на 50 відсотків завершені.

Він зазначив, що вся процедура, як стверджують спеціалісти, займає три місяці. Але оскільки певна частина роботи зроблена, і роботи проводитимуться у дві зміни, на переконання Журавського, комплекс демонтують набагато раніше, зважаючи на політичний аспект підготовки до Євро-2012.

Журавський зазначив, що президент УЄФА Мішель Платіні "у курсі" з приводу відновлення робіт. "Офіційної якоїсь відповіді ми ще не отримали, бо, гадаю, коли ми йому послали телеграму, він ще спав", - сказав Журавський.

"Українська правда"

Коментарі ()