Головне

Динамо – Іллічівець: післяматчеві коментарі тренерів

20.07.2008 12:46 427 0
Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Добре, що вдалося стартувати з позитивного результату. Перший матч у будь-якому турнірі завжди хвилюючий. На мій погляд, сьогодні в нас були проблеми з реалізацією моментів. З іншого боку, "Іллічівець" постав організованою командою. Мені здалося, що футбол сьогодні був непоганий, з достатком гольовох моментів. Тепер будемо працювати над їх реалізацією. Вона, повторюся, залишає бажати кращого.

- Чому в заявці був відсутній Айіла Юссуф?

- У нього мікротравма. Ми побоялися її збільшити і не стали залучати Юссуфа.

- Чому вирішили поміняти лаву для тренерів і запасних гравців?

- Ми усі разом прийняли таке рішення, тому і переїхали на праву лавку. Хоча, хіба має значення, на якій лавці розташовується команда?..

- Ваші враження від гри Бетао і Вукоєвича?

- На мій погляд, це гарні придбання. Обоє футболіста підсилили гру нашої команди. Це молоді, амбіційні гравці, що можуть і хочуть рости.

- ...а Шацьких на позиції правого півзахисника?

- Шацьких не правий півзахисник. У нього вагома «заплутана» позиція. Якби він ще реалізовував моменти, то усе було б чудово. А так у матчі з «Шахтарем» втратив дві чудові можливості, сьогодні... У цьому плані до Максима є питання. Але в цілому він добре працює: відходить у захист, при цьому часто бачимо його в атаці, регулярно робить забігання, створює серйозні проблеми крайньому захисникові суперника.

- Окодува почав сезон у дублі. Ви незадоволені його фізичними кондиціями або є інші причини невлучення нігерійця в основу команди?

- Окодува не проходив з нами тренувальний збір і в нього практично не було ігрової практики. До переходу в «Динамо» він потягнув м'яз задньої поверхні стегна і зараз йому явно не вистачає фізичних кондицій. Це основна причина, через яку Окодува поки грає за дубль. Плюс випадок із крадіжкою паспорта й інших документів. Загалом, усе разом невдало склалося і він випав з обойми. Зараз він програє іншим гравцям атаки.

Олександр Іщенко, головний тренер Іллічівця:

- На даний момент Іллічівець не здатний скласти конкуренцію «Динамо». Сьогодні наш суперник мав безперечну перевагу, що реалізувалася в два забитих м'ячі. При цьому потрібно дякувати воротарю, що рахунок у підсумку не став розгромним. Причина такої гри в тім, що ми сьогодні вперше грали в такому складі. В останній момент придбали кілька гравців і потрібен час, щоб команда в новому складі награла якісь зв'язки. Сьогодні дещо проглядалося, але це були лише епізоди. Цілісної гри, на жаль, Іллічівець не показав. Напевно, її і не могло бути. Але ми сподіваємося, що найближчим часом зуміємо налагодити командні дії і будемо виглядати більш солідно.

- Чи важко дебютантові вищої ліги в першому ж турі грати з грандом?

- Такий календар і ми його сприймаємо нормально. Але при цьому реально дивимося на речі. І в тім, що в першому ж турі нам довелося грати з «Динамо», нічого поганого не бачу. Кинули у воду, і поплили. А якщо не вміємо плавати, прийдеться вчитися на ходу. Кожна наступна гра буде стимулом для команди, і для кожного гравця. Прогресувати нам є куди. Ви самі бачили, що мають серйозний досвід виступів у вищій лізі Кашевский, Кирильчик, Ярошенко, які сьогодні виглядали досить блідо. Причини завжди можна знайти, але «Динамо» просто сильніше.

- Чому в другому таймі ви випустили двох гравців захисту?

- Тому що ми не маємо на даний момент кваліфікованих нападників. У нас є лише Ліма, Кривошеєнко і травмований Біганський. Найближчим часом спробуємо запросити в команду, принаймні, одного забивного форварда, що вміє тримати в напрузі оборону суперника. Але ви самі розумієте, що такого форварда шукають багато команд. Будемо сподіватися, що нам все-таки удасться відшукати такого футболіста, і тоді наша атака буде виглядати більш потужно.

ФК Динамо

Коментарі ()