Головне

Вольфганг Штарк: "Приводів для призначення пенальті не було"

16.07.2008 14:55 302 0

Німецький арбітр Вольфганг Штарк, який обслуговував матч за Суперкубок, поділився своїми враженнями від гри з кореспондентом сайту ФК "Динамо".

- Кожен матч є важким для суддівства, але в сьогоднішньому поєдинку ми бачили, що обидві команди хотіли грати у футбол чесно, тому в мене жодних складнощів не виникло. Обидві команди демонстрували хороший футбол, так що суддівство для мене і моїх колег вийшло легким.

У цьому поєдинку було мінімум грубих порушень правил, тому я показав футболістам обох команд не дуже багато попереджень. Гадаю, глядачам гра також сподобалася, суперники грали практично без центру поля, організовуючи швидкі контратаки. Матч вийшов жорстким, але не жорстоким.

Порівнюючи "Динамо" і "Шахтар" із командами німецької бундесліги, можу сказати, що у них такий же рівень, як і, скажімо, у "Шальке".

- У кількох епізодах футболісти падали в штрафному майданчику суперників, але пенальті ви не призначали. Сумнівів із цього приводу не виникало?

- Ні, для мене було все очевидним. Мою правоту підтверджувала і поведінка гравців, які навіть не намагалися сперечатися. Впевнений, приводів для призначення пенальті справді не було. Також ніхто з футболістів не симулював і не "пірнав" у штрафному майданчику суперника. Втім, і правил ніхто не порушував.

Коментарі ()