Головне

Шовковський: Я ненавиджу пенальті

16.07.2008 11:18 368 0

Голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковській після матчу за Суперкубок України, в якому його команда поступилася донецькому "Шахтареві", розповів, що серії післяматчевих
пенальті віднімають у нього багато сил.
 
- Як ви відноситеся до пенальті?
 
- Я їх ненавиджу, - зізнався голкіпер в інтерв'ю офіційному сайту "Динамо". - Для воротаря це завжди велика нервова напруга. Можна стати або героєм, або ніким.

- Чотири з п'яти розиграшів Суперкубка закінчуються серією пенальті. З чим це пов'язано?
 
- З тим, що жодна з команд не хоче поступатися, всі прагнуть перемогти і добитися результату. Тому команди грають обережно і дуже акуратно в обороні.
 
Я також хотів би сказати велике спасибі організаторам, які зуміли провести поєдинок на дуже високому рівні.
 
- Перед матчем ви говорили, що пенальті відбирають у вас дуже багато сил. Як ви зараз себе відчуваєте?
 
- Гадаю, завтра мені буде краще.
 
- Можна сказати, що "Шахтар" перед початком нового сезону зіпсував настрій?
 
- Ви знаєте, що футбол прив'язаний до результату. Є команда, яка перемогла, а є та, яка програла, але оцінювати свою гру кожен футболіст повинен виходячи з того, як він проявив себе на полі. Головний принцип футболу полягає в тому, щоб відповідати за якість своєї гри. Перемога - це радісні емоції, але коли команду переслідують невдачі, дуже важко знайти в собі сили йти далі. Але ми чудово все розуміємо і віддаємо собі звіт в існуванні результату і якості гри, до поліпшення якої нам всім потрібно прагнути, а тренер завжди відповідатиме за результат.
 

Коментарі ()