Головне

Юрій Сьомін: "Головне, що гравців оминули травми"

09.07.2008 21:30 802 0
Юрій Сьомін: "Головне, що гравців оминули травми"

- Чи вдалося виконати протягом збору усі завдання, які були поставлені перед командою в міжсезонні?

- В нашому розпорядженні ще близько тижня, а значить, ще не час для остаточних висновків. Найголовніше, що в Австрії наших футболістів оминули травми.

- Пошкодження, яке отримав Михалик у контрольній грі з "Ваккером", небезпечне?

- Це було звичайне ігрове зіткнення, яких в будь-якому матчі - десятки.

- Спарингами задоволені?

- Всі суперники - від московського "Динамо", з яким ми зустрілися в російській столиці ще до від'їзду до Австрії, до польського "Гроцліна" - виявилися гідними. Як і умови, в яких команда працювала на зборі: "Динамо" тут не вперше, і всі наші побажання приймаючій стороні добре відомі. Ми працювали 12 днів без жодного вихідного. З іншого боку, не всі футболісти виявилися в рівних умовах: гравці, які виступали за свої збірні, приєдналися до нас лише 1 липня, а Юссуф і Окодува не через свою провину затрималися ще на декілька днів. При цьому обидва працювали індивідуально, за спеціально складеною для них програмою.

- Вважаєте, вони швидко наберуть форму?

- Знаючи Юссуфа як серйозного професіонала, не сумніваюся в ньому ні секунди.

- А Окодува? Якщо вірити інформації, що поширилася в інтернеті, на батьківщині на нього напали чи то хулігани, чи то грабіжники, що відібрали не лише гроші, але й паспорт, який тепер доводиться відновлювати.

- До певного моменту звик довіряти гравцям. Не думаю, що Окодуві є резон затягувати свою появу в розташуванні команди - чим більше він попрацює з нами, тим вище його шанси потрапити в основу. Втім, поки я з ним ще не розмовляв: мабуть, оформлення нового паспорта затягнулося.

- А що скажете щодо трансферних проблем Окодуви? Донецький "Металург" запевняє, що має права на форварда до 2010 року.

- У нашій з вами розмові почув про це вперше, а тому коментувати ці обставини не можу.

- Бразилець Бетао, якого придбали на позицію центрального захисника, судячи з контрольних матчів, гратиме праворуч на місці травмованого Гусєва?

- В "Корінтіансі" і "Сантосі" він грав на різних захисних позиціях, і саме своєю універсальністю він привернув нашу увагу. Не випадково ж з португальської його прізвисько перекладається як "бетон". Ситуація в Динамо зобов'язала новачка грати праворуч, але хто знає, що може змінитися в наших планах буквально завтра або післязавтра. На зборі Бетао показав себе гравцем, для якого інтереси команди пріоритетні.

- Судячи з того, що Мандзюка, який грав на місці правого захисника, віддають в оренду у київський "Арсенал" разом з Олейником і Шмаковим, інші кандидатури ви на цю позицію навіть не розглядаєте. Чи означає це, що Гусєв, повернення якого чекають до кінця вересня, з осені буде більше орієнтований на атаку?

- Хай Гусєв скоріше повертається, а вже місце на полі ми йому знайдемо. Відновлення одного з наших ключових виконавців, на щастя, йде з випередженням графіку. А те, що діяти він здатний на багатьох позиціях, примушує мене як тренера чекати його виходу з лазарету з особливим нетерпінням.

- Каддурі, який не їздив з командою на збір, лишає "Динамо"?

- Ним цікавляться французькі клуби, з ними ведуться переговори. Знаю, що сам гравець не проти змінити клуб. Сім років, віддані захисником нашій команді, - дуже пристойний термін, і я не виключаю, що зміна обстановки піде йому на користь.

- Основний претендент на марокканця - "Сент-Етьєнн"?

- Це вам краще запитати у нашого президента.

- Чи не надто обмежений вибір на позицію лівого захисника?

- Окрім Несмачного на ній може діяти, наприклад, Романчук.

- Як проявили себе на австрійському зборі новачки - Бетао, Вукоєвіч, Теміле?

- Останнього ми, можна сказати, придбали на перспективу, хоча шанс себе проявити у нього ще буде. Теміле - парубок міцний, хоч і невисокого зросту, досить обдарований. Бетао і Вукоєвіч проявили себе гравцями основного складу.

- Юні Фартушняк і Парцванія вашу довіру виправдали?

- Головне, що хлопці відчули атмосферу першої команди і порівняли свої сили з можливостями наших основних гравців. Сезон вони почнуть у "Динамо-2", проте ми як і раніше стежитимемо за їх грою.

- Говорять, що придбати Бетао, Вукоєвіча і Окодуву керівництву динамівців рекомендували ви. Про те, що бразильця ви бачили під час відряджень за часів роботи  президентом "Локомотиву", ми знаємо. А де ви переглядали хорвата і нігерійця?

- Я б не став персоніфікувати наш вибір: перш ніж купувати футболіста, в "Динамо" прийнято вислуховувати думки різних селекціонерів. Всі названі вами гравці були затверджені колективним рішенням.

Газета "Спорт-експрес в Україні"

Коментарі ()