Головне

Селезньов приносить "Шахтарю" перемогу

06.07.2008 01:53 314 0

У контрольному поєдинку "Шахтар" вирвав перемогу у чемпіона Швейцарії.

Початок матчу показав, що чемпіон України зовсім не збирається звертати увагу на статус господаря поля, який мав переможець швейцарської першості. "Гірники" стали методично "прасувати" оборонні побудови "Базеля". Луіс Адріано і Олександр Гладкий старанно виводили один одного на ударні позиції. Однак, забити перший м'яч вдалося не з гри.

Євген Селезньов не загубився серед бразильської діаспори донеччан, фото ФК "Шахтар"
 

На 14 хвилині Гладкий поборовся з двома суперниками на правому фланзі, зумів відняти у них м'яч і перекинути його Хюбшману. Той зробив пас на Луіса Адріано, але бразилець вже падав на траву, збитий воротарем "Базеля". Фернандіньо впевнено реалізував пенальті.

Базельці постаралися збільшити тиск на ворота П'ятова, діяли агресивно, хоча і не дуже різноманітно. А "Шахтар" забив ще раз. Луіс Адріано після удару Шевчука обікрав воротаря швейцарців і відкинув снаряд під удар Гладкому. Сашко у порожні ворота не промазав.

Але "Базель" одразу довів свій характер: буквально протягом 5 хвилин чемпіони Швейцарії двічі змусили гостей починати з центру поля. Спочатку на 32 хвилині Стокер був першим на добиванні після небезпечного удару Морганеллі. Потім капітан базельців Іван Ергіч з лінії штрафного майданчику хльостко пробив - 2:2.

Другий тайм минув у жорсткій боротьбі. Перемогу "гірникам" приніс Євген Селезньов наприкінці матчу. На 83 хвилині м'яч Дуляй відпасував на Жадсона, який підіграв Селезньову.

"Базель" (Швейцарія) - "Шахтар" (Донецьк, Україна) - 2:3 (2:2)

Голи: 0:1Фернандіньо (24, пен), 0:2 Гладкий (20), 1:2 Стокер (32), 2:2 Ергіч (36), 2:3 Селезньов (83).

"Базель": Костанзо, Марганелла, Еваберд, Ясула (Мустафе, 61), Стокер (Шурбф, 61) Сафарі, Марке, Ергіч (Таварез, 61), Дасілва (Фрей, 61), Фераті, Алвеc (Бургмейер,74)

"Шахтар": П'ятов (Худжамов 46), Федецький (Гай, 46, Іщенко, 79), Іщенко (Кучер, 46) Чигринський (Чіжов, 46) Шевчук (Хюбшман, 46), Єзерський (Ілсіньо, 46), Полянський (Дуляй, 46), Вілліан (Жадсон, 46), Фернандіньо (Морено, 46), Адріано (Брандау, 46), Гладкий (Селезньов, 46).

За матеріалами сайту ФК "Шахтар"

Коментарі ()