Головне

Футбольна Європа готується до жеребкування Ліги чемпіонів та Кубку УЄФА

26.06.2008 14:18 474 0

1 липня в штаб-квартирі УЄФА у швейцарському Ньоні пройде жеребкування 1-го і 2-го відбіркових раундів Ліги чемпіонів і 1-го відбіркового раунду Кубку УЄФА. Перші матчі кваліфікації ЛЧ заплановані на 15 липня.

Як повідомляє прес-служба УЄФА, у першому відбірковому раунді зіграють 28 команд, 14 з яких зможуть вибороти путівки в другий етап, де до них приєднаються ще 14 клубів. У третьому раунді кваліфікації 14 найсильнішим командам за підсумками другого етапу компанію складуть ще 18 клубів. Переможці 16 пар потраплять у груповий етап, жеребкування якого відбудеться 28 серпня в Монако. Матчі основної сітки стартують 16 і 17 вересня, коли почнеться боротьба за путівку у фінал, що відбудеться в середу 27 травня 2009 року на римському "Стадио Олимпіко". Це буде востаннє, коли вирішує двобій проводитиметься в робочий день.

Перший відбірковий раунд Кубку УЄФАтриватиме з 17 по 31 липня. Серед учасників турніру - 74 клуба. В другому відбірковому раунді в боротьбу втрутяться ще 27 команд, включаючи 11 переможців Кубку Інтертото. У першому колі до 32 переможців кваліфікації приєднаються ще 48 клубів, у числі яких будуть 16 команд, що вилетіли з третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів. Половина з них продовжать участь у груповому етапі турніру, що пройде з 23 жовтня по 19 грудня.

Три перших команди від кожної групи, плюс ще вісім клубів, що фінішували на третьому рядку в ході групового етапу Ліги чемпіонів, зіграють у плей-офф Кубка УЄФА.

Нагадаємо, віце-чемпіон України київське "Динамо" почне боротьбу з другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, а чемпіон донецький "Шахтар" - із третього. Харківський "Металіст" потрапляє прямо в перше коло Кубка УЄФА, а дніпропетровський "Дніпро" зіграє ще в другому раунді кваліфікації.

Коментарі ()