Головне

Тайванців з "Олімпійського" виживе Генпрокуратура

24.06.2008 18:09 599 0

Генеральна прокуратура опротестувала рішення конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

Про це повідомив заступник міністра по справах сім'ї, молоді і спорту Ростислав Карандєєв на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням Українські новини.

Він повідомив, що протест Генпрокуратури був поданий заступником генерального прокурора Віктором Кудрявцевим у зв'язку з порушеннями, виявленими під час проведення конкурсу тимчасовою робочою групою з питань оцінки стану реконструкції НСК "Олімпійський".

Зокрема, прокурор опротестовує рішення журі конкурсу в частині допуску до участі в проведенні конкурсу компанії Archasia Design Group (Тайвань), а також у частині визначення переможця конкурсу.

"Генеральна прокуратура не заперечує легітимність конкурсу, а винятково легітимність участі компанії Archasia Design у ньому", - сказав він.

Відповідно до тексту протесту заступника генпрокурора, Archasia Design ухиляється від укладання договору із суб'єктами підприємницької діяльності, що мають ліцензію на виконання окремих видів господарської діяльності в будівництві, що є порушенням статті 20 закону "Про архітектурну діяльність", відповідно до якої іноземці, що не одержали відповідний кваліфікаційний сертифікат, можуть брати участь у розробці містобудівної документації, здійснювати проектування об'єктів архітектури і розробляти робочу документацію для будівництва тільки на підставі договорів із суб'єктами, що мають ліцензію на виконання робіт з будівництва.

За словами Карандєєва, Archasia Design кілька разів змінювала генерального підрядчика на виконання робіт з реконструкції, але так і не представила відповідних договорів з ними.

Як повідомлялося, 13 червня Міністерство молоді і спорту заявило про можливий зрив переговорів з компанією Archasia Design Group (Тайвань) по реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві.

11 червня голова Національного агентства з підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року Євген Червоненко обвинуватив Міністерство у справах сім'ї, молоді і спорту в затягуванні надання необхідної для реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві документації компанії Archasia Design Group (Тайвань).

Червоненко також заявляв про спроби нав'язування компанії Archasia Design підрядчика по виконанню робіт з реконструкції НСК "Олімпійський".

14 квітня Мінсім'ї  вибрало Archasia Design Group Limited (Тайвань) для розробки реконструкції НСК "Олімпійський".

Коментарі ()