Головне

Суркісів і Ахметових перевірять на брудні кошти

19.06.2008 16:16 622 0

Група по розробці фінансових заходів для боротьби з відмиванням грошей (Financial Action Task Force, FATF) проведе розслідування можливості використання футбольних клубів і інших спортивних команд як каналу для відмивання грошей, пише газета Financial Times.

Це рішення було прийнято 18 червня, у той час, як чемпіонат Європи з футболу наближається до своєї кульмінації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Експерти думають, що спортивні клуби в Європі, США і Південній Америці можуть відмивати незаконно отримані кошти через інвестиції і трансферти спортсменів.

Метою проекту є допомога країнам у боротьбі зі зловживаннями в спортивному секторі, інтерес до якого останнім часом значно збільшився.

Спочатку члени FATF припускали зосередитися винятково на діяльності європейських футбольних клубів, однак потім сфера розслідування була розширена на Південну Америку і фінанси основних американських спортивних ліг.

Поява футболу на порядку денному FATF є сигналом зростаючих побоювань припливу нелегальних коштів у цей сектор.

Один помітний випадок відбувся в Бразилії торік, коли у відмиванні грошей підозрювалися громадяни Росії і Великобританії в зв'язку з перерахуванням $32,5 млн футбольному клубові "Корінтіанс" із Сан-Паулу.

Коментарі ()