Головне

Команда Ахметова готова допомогти будувати стадіон у Києві?

19.06.2008 10:44 539 0

Футбольний клуб "Шахтар" готовий допомогти Міністерству молоді і спорту підписати контракт із головним підрядчиком будівництва національного спортивного комплексу НСК "Олімпійський" у Києві.

Про це заявив генеральний директор футбольного клубу "Шахтар" Сергій Палкін.

"Буквально позавчора я розмовляв з міністром Павленком, і він нас попросив допомогти йому в підписанні контракту з головним підрядчиком, що буде будувати новий стадіон на місці НСК "Олімпійський", - сказав Палкін, якого цитує прес-служба донецького клубу.

"Більш того, я сам запропонував йому надіслати своїх представників, щоб ми більш детально проконсультували їх із усіх питань, що можуть виникнути в процесі будівництва, перед підписанням контракту, після підписання і так далі", - сказав Палкін, повідомляє Ліга.

Він також заявив, що відкриття нового стадіону "Шахтар" у Донецьку затягується.

Передбачається, що арена почне повноцінно функціонувати не раніше літа 2009 року.

Нагадаємо, британське агентство "Reuters" поширило інформацію про те, що Україна може втратити право на проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Зокрема це може відбутися через те, що дотепер не почалася реконструкції головного стадіону країни - НСК "Олімпійський".

Експерти UEFA, що проводили наприкінці травня інспекцію "Олімпійського" заявили, що реалізація будь-якого проекту на місці НСК "Олімпійський" до Євро-2012 - чи то будівництво нового стадіону чи реконструкція існуючого - неможлива через відсутність розуміння терміновості і чіткого усвідомлення з боку українських учасників проекту.

Заступник Київського міського голови Анатолій Голубченко заявив, що Державне управління справами дало згоду передати київській громаді земельну ділянку біля НВЦ "Експоцентр України" для будівництва нового стадіону до проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Нову спортивну арену буде споруджувати, швидше за все, компанія "Юджин", якій планується передати зазначену земельна ділянка поблизу "Експоцентра" в обмін на демонтаж будівництва перед НСК "Олімпійський".

Коментарі ()