Головне

Червоненко: Мені важливий кінцевий результат для країни

14.06.2008 20:23 483 0
Голова Національного агентства України з питань підготовки і проведення чемпіонату Європи-2012 Євгеній Червоненко розповів про головні проблеми організації турніру.

"Сподіваюся, що всі політичні сили об'єднаються навколо підготовки до Євро-2012. Ми зберемо нараду, я звернуся до президента і прямо - до парламентаріїв. Мені важливий кінцевий результат для країни. Потрібний спеціальний орган, що у питаннях Євро-2012 буде таким, котрий почують. А не таким, від якого відмахуються, тому що ми заважаємо своєю прозорою публічною позицією.

Так було на всіх чемпіонатах Європи - чомусь одна Україна цього не розуміє. Компанії, що виграла тендер на реконструкцію "Олімпійського", просто не дають документи, поки вона не здасться на умови нав'язаного підрядчика. Незважаючи на закони України, тайваньскій компанії Archasia Design просто не видають базові документи і хочуть її зробити "крайньою".

Ми затвердили Держпрограму (з підготовки і проведенню в Україні фінальної частини ЧЄ з футболу в 2012 році - прим.), вона законна, але робиться все, щоб її не було. Чи то це стосується аеропортів, де ми пропонуємо заощадити державні гроші за рахунок приватного капіталу, чи то це стосується пільгових кредитів, що ми можемо отримати під держгарантії щоб побудувати дороги. Це й опір законодавчій базі, коли ми пропонуємо спрощувати дозвільну систему на об'єкти під Євро-2012. Чиновники думають про одне: як не допустити інвестора, як поставити своїх підрядчиків.

Це усе складається в те, що ми маємо. Я не знаю, з чим їхати і що доповідати на стратегічній раді УЄФА. (Стратегічна рада УЄФА відбудеться 27 червня 2008 року. На раді буде заслуханий звіт по виконанню урядом України визначених Виконкомом УЄФА задач - прим.)", - заявив Червоненко в інтерв'ю Інтермедіа консалтінг.

www.championat.ru

Коментарі ()