Головне

У Києві розпочнуть бідівництво нового стадіону до Євро-2012. НСК "Олімпійський" "пролітає" повз фінал?

13.06.2008 11:08 629 0

Державне управління справами дало згоду передати київській громаді земельну ділянку біля НВК "Експоцентр України" для будівництва нового стадіону до проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.
Про це заявив заступник міського голови Анатолій Голубченко, повідомляє УНІАН з посиланням на  ТРК "Київ".

Споруджуватиме нову спортивну арену, скоріше за все, компанія "Юджин", якій планується передати зазначену земельну ділянку поблизу Експоцентру в обмін за знесення недобудови перед НСК "Олімпійський".

"Земельну ділянку ДУС передає київській громаді. А потім ми повинні вирішувати питання, як передавати це "Юджину", тому що передача від ДУСі київській громаді - це більш-менш зрозуміла процедура, а що стосується передачі "Юджину", то, на превеликий жаль, є закон, який забороняє передавати земельні ділянки без аукціону", - сказав Голубченко.

Таким чином, ще має бути визначена процедура передачі землі. Водночас, в КМДА планують, що на наступному тижні буде підписано відповідний протокол між "Юджином", ДУС та столичною міськдержадміністрацією.

Для будівництва нового стадіону в Києві до Євро-2012 передбачалось знайти земельну ділянку площею 35-40 га.

Міською владою розглядались дві земельні ділянки з цією метою: одна - біля Експоцентру за Льодовим стадіоном, друга - на території Рембази в Дарницькому районі.

Остання земельна ділянка перебуває на балансі Міністерства оборони, яке відмовилося віддавати її київській громаді.

"Київ"

Коментарі ()