Головне

Україні загрожує міжнародна ганьба і скандал через "Олімпійський"

11.06.2008 13:16 719 0
Україні загрожує міжнародна ганьба і скандал через "Олімпійський"

Скандал навколо реконструкції НСК "Олімпійський" може стати міжнародною ганьбою для України.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова Нацагентства з підготовки і проведення в Україні Євро-2012 року Євген Червоненко, повідомляє Ліга.

Червоненко відзначив, що ще на етапі організації конкурсу претендентів на реконструкцію "Олімпійського" "зацікавлені особи намагалися провести конкурс під заздалегідь визначених переможців".

Коли ж це не вдалося і правові, силові органи визнали, що конкурс був проведений чесно і прозоро, і тайванська фірма ("Archasia Design group limited".) чесно перемогла в цьому конкурсі, тепер його організатори "намагаються підсунути під тайванську групу фахівців - провідних архітекторів і будівельників держави - свого генпідрядника".

Протистояння, за словами Червоненка, загострилося до такої міри, що переможцям конкурсу не дають можливості укласти договір, не надаючи всіх необхідних вихідних даних по об'єкту.

"Ще багато цікавих подробиць спливе на поверхню в зв'язку з реконструкцією НСК "Олімпійський", головним питанням буде питання землі, якої навколо "Олімпійського" уже практично не залишилося, однак кому вона належить ретельно приховується", - сказав він.

"Навколо "Олімпійського" і навколо Жулян йде боротьба за землю і робиться усе для того, щоб там були проведені нові торги з перерозподілом землі для будівництва бізнес-центрів",- додав він.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у свою чергу виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів у середу запропонувала щоб у ході кожного засідання уряд заслуховував звіт про ситуацію з підготовки до Євро-2012.

У середу в ході засідання Кабміну звітувати по Євро-2012 буде Іван Васюник.

Спочатку для проведення робіт з реконструкції стадіону в Києві була обрана фірма "Hochtief", яка має світовий досвід будівництва стадіонів.

Після зміни керівництва Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту в 2007 році був оголошений новий конкурс на кращу проектну пропозицію по реконструкції стадіону. Переможцем у тендері стала тайванська компанія "Archasia Design group limited".

Коментарі ()