Головне

Власник "Ворскли" купить болгарський ЦСКА

11.06.2008 10:34 544 0

Бізнесмен і депутат Костянтин Жеваго готується стати новим власником софійського ЦСКА. Інформацію про переговори щодо покупки болгарської команди підтвердив прес-аташе мільярдера Максим Прасолов. До цієї операції Жеваго змушують обставини.

Як відомо, бізнесмен вже півроку намагається взяти під контроль болгарський меткомбінат "Креміковці". Уряд Болгарії в останню мить висунув додаткові умови. В їх числі - фінансування провідного футбольного клубу, повідомляє "Дело".

Фінансові подробиці можливої операції стануть відомі за два тижні. "Не раніше того моменту, коли це питання принципово вирішиться", - уточнив Прасолов.

Відзначимо, що зараз ЦСКА опинився в центрі крупного скандалу. Не дивлячись на те, що в минулому сезоні "армійці" в 31-й раз завоювали титул чемпіона країни, клуб перебуває в боргах. Заборгованість команди тільки по зарплатах перед футболістами зараз складає більше 1,5 мільйонів доларів. Зокрема, з цієї причини ЦСКА не зміг пройти недавнє ліцензування УЄФА, і європейська футбольна асоціація вирішила виключити команду з розіграшу Ліги чемпіонів сезону 2007/08.

Місце "армійців" в найпрестижнішому клубному турнірі займе головний суперник ЦСКА, софійський "Левські", який зайняв в останньому чемпіонаті Болгарії друге місце.

Болгарська преса в числі головних причин кризи впливового клубу називає фінансові махінації колишнього президента команди Олександра Томова, який після виключення ЦСКА з Ліги чемпіонів пішов у відставку.

Зараз командою керує в.о. президента Еміл Костадінов, який шукає шляхи виходу з кризи. Найбільш вірогідним варіантом розвитку подій є продаж команди Костянтину Жеваго. Зокрема, українця назвали "фактично новим власником ЦСКА".

Нагадаємо, що в Україні Жеваго контролює полтавський футбольний клуб "Ворскла". У минулому чемпіонаті України полтавський клуб зайняв восьме місце, вдало провівши другу частину сезону.

www.gpu.ua

Коментарі ()