Головне

Євро-2012. УЄФА перевірило львівські готелі

06.06.2008 22:16 316 0

5 червня, у Львові відбулася зустріч спільної робочої групи з питань моніторингу реалізації інвестиційних проектів щодо будівництва та реконструкції готельної мережі в рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Міжвідомча група оглянула та ознайомилася із поточним станом підготовки об'єктів готельно-туристичної та спортивної інфраструктури Львова та Львівщини. Зокрема відбулося представлення проектів реконструкції та відвідини 4-ох зіркових готелів «Леополіс», «Дністер» та «Опера», які планують до 2010 року підвищити свою категорію до 5-ти зірок, а також «Гранд-Готелю», який планує після реконструкції підвищити категорію до 4*. Також робоча група оглянула ділянки будівництва готельного комплексу по вул. Наливайка(5*), Фредра,7 (5*) та Федорова 23-28 (4*).    

Участь у робочій групі взяли: перший заступник Міністра культури і туризму України Анатолій Корнієнко, голова Державної служби туризму та курортів Анатолій Пахля, перший заступник міського голови Олег Синютка, головний спеціаліст відділу спортивної інфраструктури та туризму Нацагентства Людмила Мещерських.
Про стан готельної мережі у Львові  та плани щодо її покращення розповідали керівник Департаменту «ЄВРО 2012» Львівської міської ради  Олег Засадний, начальник управління архітектури Юрій Криворучко, а також заступник начальника головного управління економіки  Львівської обласної державної адміністрації  Ярослав Пелиховський.
Владислав Корнієнко як голова спільної робочої групи, базуючись на матеріалах, наданих йому Львівською міською радою та Львівською облдержадміністрацією зазначив, що відповідно до вимог УЄФА Львівщина на 75% готова по 5* готелях та на 98% - по 4*. А саме цей напрямок є найбільш проблемним для України.  

Під час наради представники Львівщини озвучили дві пропозиції, які потрібно законодавчо врегулювати на рівні Києва - це встановлення граничних меж цінової політики готелів та врегулювання процедури проведення аукціонів.  

www.zaxid.net

Коментарі ()