Головне

Директор донецького стадіону напав на фотокореспондента, який знімав Тимощука

02.06.2008 21:16 162 0
Директор донецького стадіону РСК "Олімпійський" Геннадій Калищук за допомогою співробітників міліції перешкодив фотокореспондентові Укрінформ Ігорю Ткаченко сфотографувати капітана ФК "Зеніт" Анатолія Тимощука, що привіз у Донецьк виграний російським клубом Кубок УЄФА. Про це "Острову" розповів сам І. Ткаченко.

За його словами, він за редакційним завданням прибув до Регіонального спортивного комплексу "Олімпійський", на площі перед яким був виставлений Кубок УЄФА. Бажаючи зробити ексклюзивні фотографії, фотокореспондент запросив капітана Зеніта Анатолія Тимощука сфотографуватися разом з Кубком. Зі слів Ігоря Ткаченка, Тимощук поставився до цього прохання з розумінням і особисто провів фотографа за міліцейське оточення, що охороняє Кубок УЄФА від бажаючих підійти до нього занадто близько.

Через кілька хвилин після початку фотосесії до фотокореспондента підійшов директор стадіону Геннадій Калищук і в грубій формі зажадав припинити зйомку.

"У тебе немає спеціальної акредитації", - сказав він і відібрав у журналіста акредитаційну картку на домашні ігри ФК "Шахтар". Потім, звернувшись до міліціонерів, що стояли в оточенні, Каліщук з їхньою допомогою видворив фотокореспондента з місця зйомки.

15 березня 2008 року, після закінчення матчу "Шахтар" (Донецьк) - "Металіст" (Харків) був побитий фотокореспондент Національного українського агентства "Укрінформ" Ігор Ткаченко. Він розповів, що під час виконання їм своїх службових обов'язків на нього накинувся директор РСК "Олімпійський" Геннадій Каліщук, і, викрикуючи лайки і погрози на адресу фотокореспондента, заборонив робити фотозйомку президента ФК "Шахтар" Ріната Ахметова, що знаходиться в VIP-ложі стадіону. Після цього директор стадіону спочатку вдарив по об'єктиву фотоапарата, а потім - фотокореспондента в обличчя. Ігор Ткаченко викликав наряд міліції Київського РОВД, що прийняли заяву від потерпілого.

По факті нападу на фотожурналіста 15 березня міліція завела кримінальну справу.

Коментарі ()