Головне

Новий стадіон "Шахтаря" відкриють лише через рік?

02.06.2008 15:13 148 0

Новий стадіон ФК "Шахтар" у Донецьку відкриють тільки через рік - у травні 2009 року. Про це сказав головний тренер "Шахтаря" Мирча Луческу в інтерв'ю румунському виданню Prosport , повідомляє "Террикон".

На питання видання про свої плани Луческу, зокрема, сказав, що "хотів би брати участь у церемонії відкриття нового стадіону в Донецьку, що відбудеться в травні майбутнього року".

Як відомо, спочатку проектом нового стадіону передбачалося, що "закінчення будівництва стадіону заплановано на травень 2008 року". Проте, генпідрядник будівництва - турецька компанія ENKA - в обговорені раніше терміни не вклалася.

У лютому 2008 року інспектори УЄФА вже констатували, що споруджуваний у Донецьку новий стадіон "Шахтар" не буде зданий у запланований термін.

Зокрема, за словами мера Донецька Олександра Лук`янченка, у резолюції інспекторів УЄФА говорилася: "Запланована дата завершення будівництва стадіону - жовтень 2008 року. Однак, з огляду на збільшення витрат і суперечки з інвестором, клубом "Шахтар" і компанією підрядчиків, остаточна дата, швидше за все, буде перенесена".

На користь того, що стадіон відкриють тільки через рік говорять і відповіді Директора з експлуатації стадіону Олександра Атаманенка на питання уболівальників на офіційному сайті ФК "Шахтар".

Так, на питання "з чим пов'язаний перенос відкриття нового стадіону, адже він повинний був бути зданий приблизно 1 травня 2008 року", Атаманенко відповідає:

"Шановний уболівальник, ми розуміємо Ваше хвилювання з приводу термінів і дякуємо за те, що Ви активно цікавитеся процесом будівництва. Хотіли б Вам повідомити, що вся інформація з цих питань буде докладно освітлена на офіційній прес-конференції, що відбудеться найближчим часом, про що ми повідомимо всіх бажаючих на нашому сайті. Під час прес-конференції ми постараємося відповісти на максимум Ваших питань".

Остров

Коментарі ()