Головне

Михайличенко: Не вдаючись глибоко в аналіз, по минулих іграх ми задоволені хлопцями, яких запросили

02.06.2008 09:04 336 0

На післяматчевій прес-конференції після гри зі Швецією, де крім Олексія Михайличенко був присутній і його помічник Вадим Євтушенко, у ролі перекладача, головний тренер національної збірної України відзначив злагоджені дії довіреного йому колективу, що виконав усі вказівки тренерського штабу.

- Як ви, напевно, помітили, в іграх з Голландією і Швецією ми виконували заздалегідь намічений план. - Якщо в першому двобої ми дали зіграти вже перевіреним гравцям, то сьогодні надали шанс проявити себе іншим хлопцям. Розрахунок був на те, щоб вони провели на полі, у матчі із сильним суперником, якнайбільше часу. Адже в спарингу з голландцями, приміром, ті ж Селезньов і Кравченко зіграли усього по десять хвилин і оцінити їх можливості ми в повному обсязі не могли.

Що стосується безпосередньо матчу зі шведами, то, на мій погляд, він вийшов динамічним, швидкісним. І це незважаючи на досить спекотну погоду (близько 25 °C). Порадувало, що зустріч була витримана в одній манері. Команда зіграла саме так, як ми і домовлялися. Я радий, що хлопцям вистачило уміння протистояти серйозному опоненту, незважаючи на те, що в такому складі ми ще не виступали.

Вважаю, що насамперед нам вдалося досягти результату за рахунок колективних дій - з нашого ігрового ансамблю ніхто не випав. Крім того, ми непогано вивчили манеру гри шведів, постаралися нейтралізувати їхні сильні якості. За винятком декількох помилок, гра в обороні виглядала таки організовано і солідно, була присутня колективна швидкість і в лінії нападу - у нас виходив швидкий перехід з оборони в атаку, проглядалися злагоджені лінії між усіма командними ланками.

Я поздоровляю наших дебютантів з гарною прем'єрою. Матч показав, що в нас є талановита молодь, якій потрібно давати шанс. Звичайно, одна гра не є визначальною, але, проте, вона дала можливість побачити й оцінити гравців. Можливо, не усі футболісти змогли показати свої кращі якості, але те, що вони, повторюся, не випали з гри - гідно поваги.

У свою чергу, ми бажаємо збірної Швеції добре виступити у фінальній стадії Євро-2008 і будемо раді, якщо цим спарингом дійсно допомогли їй підготуватися до чемпіонату Європи. Як мінімум, серед нас є один уболівальник команди Ларса Лагербека - Вадим Євтушенко. Ми ледве зупинили його, коли він уже було хотів виконувати гімн Швеції перед матчем (сміх у залі).

- Чи можна вважати, що дебютантів уже досить, і ви вже бачите контури нової збірної?

- У якійсь мірі ми визначили свою політику, відповідно до якої будемо продовжувати пропонувати тим гравцям, що показують гарний футбол, проявити себе й у збірній. Ми ґрунтуємося на тім, щоб у національній команді грали кращі. Не вдаючись глибоко в аналіз, по минулих іграх ми задоволені хлопцями, яких запросили. Будемо спостерігати за ними і далі. Усе залежить від них самих.

- Чи зробили ви які-небудь корективи або виправлення, ґрунтуючись на гру збірної Швеції, які були тренерські рішення з урахуванням сили суперника?

- Безумовно, вивчаючи гру супротивника, ми знали як потужно вони діють в атаці, при цьому ефективно використовують фланги. Ми приблизно розуміли, як грає дует їхніх форвардів - навіть якщо виконавці мінялися, їхні маневри не зазнавали істотних змін. Відповідно, ми намагалися їх нейтралізувати, у достатні мірі, як ви бачили, нам це вдалося. При атаках нам вистачало швидкості повертатися назад і організовувати контрвипади. Плюс до усього - колективний відбір, жага боротьби, бажання не програти двобій - усе це також стало визначальним фактором.

- Перед матчем мені приснився сон, що Україна сьогодні переможе. Чи снилося вам щось напередодні? І друге питання: ночувати ви сьогодні будете в Стокгольмі або в Києві?

- Свої "заморочки" присутні завжди. А вам потрібно було підійти до початку гри, сказати, як усе закінчиться, і я б так не хвилювався (посміхається). Команда ж зараз повертається додому, а ми разом з Володимиром Веремеєвим залишаємося тут і завтра вилітаємо у Фінляндію, щоб "вживу" подивитися гру господарів із Білорусією, одним з наших суперників по кваліфікації до ЧС-2010.

Прессінг

Коментарі ()