Головне

Ющенко вимагає негайної реконструкції НСК "Олімпійський"

30.05.2008 16:41 554 0
Президент України Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко втрутитися в конфлікт навколо реконструкції національного комплексу "Олімпійський" у Києві, на якому повинний відбутися фінальний матч чемпіонату Європи з футболу-2012, повідомляє в п'ятницю прес-служба глави держави.

"Прошу Вашого особистого втручання з метою негайного виправлення ситуації, недопущення міжнародного скандалу, забезпечення своєчасної і належної підготовки України до Євро-2012", - цитує лист Ющенко прес-служба.

Президент у своєму листі посилається на інформацію голови Національного агентства України з питань підготовки і проведення в Україні фіналу Євро-2012 Євгенія Червоненка і тайванської проектної компанії Archasia Design Group Limited, що виграла конкурс на реконструкцію.

Відповідно до неї, окремі чиновники міністерства у справах сім`ї, молоді і спорту саботують урядові рішення, у результаті чого може бути зірвана своєчасна реконструкція головної спортивної арени України. Він також нагадав, що конкурс на проведення реконструкції стадіону був проведений ще півтора місяця назад, однак реалізація проекту дотепер не почалася. Президент заявив, що вважає за необхідне "терміново відсторонити від роботи тих посадових осіб, що намагаються піддати ревізії результати конкурсу, блокують початок робіт і тим самим завдають істотної шкоди іміджеві держави".

Ющенко зажадав докласти йому про вжиті заходи через тиждень.

Коментарі ()