Головне

На реконструкцію аеропорту у Львові до Євро-2012 заплановано 140 млн євро. Ще 80 млн євро – для митних переходів

30.05.2008 12:16 557 0

"На Євро-2012 у Львові велика кількість гостей з Європи прибуде повітряним транспортом. Тут ми маємо Львівський аеропорт, який є одним з кращих аеропортів у Західній Україні, оскільки найбільший український аеропорт знаходиться у Києві, а поблизу у радіусі 400-500 кілометрів таких великих і потужних аеропортів більше немає. Це, в принципі, дає унікальну можливість розвинути авіаперевезення.

Відтак, на реконструкцію аеропорту у Львові заплановано 140 млн євро капіталовкладень», - про це повідомив учора, 29 травня, під час семінару з австрійськими бізнес-компаніями заступник директора департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради Олег Вілюра.

Олег Вілюра зазначив, що проведення Євро-2012 у Львові дає унікальну можливість розвинути тут транспортну інфраструктуру. Зокрема передбачено, що до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році до чотирьох існуючих митних переходів буде побудовано ще шість нових - зі сторони Польщі. Орієнтована вартість цього проекту становить 80 млн євро. Адже Львів знаходиться на основному транспортному коридорі з Європи.

"Транспортна концепція Львова у плані підготовки до Євро-2012 передбачає, що на шляху руху учасників від залізничного вокзалу до стадіону, буде спроектовано низку нових дорожніх розв'язок, нових вулиць. Передбачено понад 100 км доріг у Львові реконструювати і біля 20 км побудувати нових доріг. Вже розпочато роботи щодо прокладення нової трамвайної лінії в один з найбільших житлових районів міста Львова - Сихів. Прогнозується побудова нової тролейбусної лінії, яка об'єднає житловий район Сихів, де ми прогнозуємо парк-зону, з вулицею Стрийською. Так само, нові тролейбусні маршрути від аеропорту та від залізничного вокзалу, а також продовження тролейбусних ліній, які сполучають зону стадіону з центром. Прогнозується купівля понад як 70 нових трамваїв і тролейбусів», - сказав О.Вілюра.

Заступник директора департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Вілюра також торкнувся проблеми розвитку медичної інфраструктури та систем безпеки до Євро-2012. За його словами, місто визначило 8 основних шпиталів, які потрібно реконструювати. Також планується до чемпіонату Європи закупити 100 одиниць машин швидкої допомоги і 20 реанімаційних автомобілів

Своєю чергою перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П'ятак зазначив, що якщо говорити про вкладання інвестицій до проведення у Львові Євро-2012, то зараз вже настала критична межа.

В. П'ятак також розповів представникам австрійських компаній, що на реконструкцію існуючого і будівництво нового міжнародного залізничного вокзалу буде потрібно 150-200 млн євро. «Тут ми розраховуємо на приватні інвестиції», - сказав він.

www.zik.com.ua

Коментарі ()