Головне

Через місяць у Львові розпочнуть будівництво стадіону до Євро-2012?

28.05.2008 15:46 361 0

Цими днями у Києві відбулася зустріч представників міст, приймаючих Євро-2012 з експертами УЄФА. Зустріч відбувалася у межах перевірки експертами етапу здійснення певних проектів до Євро-2012. Під час зустрічі представнику кожного міста надали годину для презентації існуючого стану проекту, починаючи від архітектурної сторони і закінчуючи фінансуванням, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської міської ради.
Щодо архітектурної сторони - це відповідність нормам УЄФА, тобто кількості місць, евакуації, доїзду, наявності медичної концепції і концепції обслуговування, безпеки на стадіоні. У фінансуванні важливу роль приділили ризикам, які виявляються в процесі реалізації проекту.

Що стосується Львова, то після Містобудівної ради вже затверджений ескізний проект, який відповідає вимогам УЄФА щодо кількості місць, розроблена схема входу на стадіон глядачів і розміщення їх по секторах, евакуації, розроблені заходи безпеки.

Окрім того, експертів УЄФА цікавило питання про графік проектування і отримання дозвільної документації на будівництво стадіону. "Так як об'єкт є дуже великим і складним, то достатньо довго може тривати дозвільна процедура і УЄФА звертає увагу, що це може спричинити певні затримки в реалізації проекту. При підтримці Федерації футболу України і Національного агентства, розраховуємо, що цей процес буде відбуватись згідно із чинним законодавством, тобто 30-45 днів. Ці терміни передбачені в проекті, за умови дотримання їх в нас не буде жодних затримок з початком будівельних робіт", - повідомив директор департаменту "Євро-2012" Львівської міської ради Олег Засадний.

www.zaxid.net

Коментарі ()