Головне

Суркіс потратився на двох легіонерів

25.05.2008 17:46 465 0
Суркіс потратився на двох легіонерів
Наприкінці поточного тижня київське "Динамо" поповнилося двома гравцями-легіонерами. У п`ятницю підпис під контрактом з "Динамо" поставив екс-гравець київського "Арсеналу", донецьких "Шахтаря" та "Металурга" Емануель Окодува. Контракт з нігерійцем підписано на 4 роки. Сума угоди не розголошується.

Останнім клубом Окодуви став бельгійський "Жерміналь" (Беерсхот), відкіля його і викупило керівництво "Динамо".

Ще одним новачком команди став  гравець загребського "Динамо" та збірної Хорватії Огнен Вукоєвич. П'ятирічний контракт півзахисника з новим клубом був у присутності журналістів скріплений підписами президента ФК "Динамо" Ігоря Суркіса і самого футболіста. Деталі угоди в частині трансферної вартості обидві сторони вирішили не розголошувати.

Відразу після підписання п'ятирічного контракту з хорватським півзахисником Огненом Вукоєвичем, президент "Динамо" Ігор Суркіс та сам футболіст прокоментували цю подію:

- Огнен Вукоєвич викликав у нас величезний інтерес протягом останнього року, - говорить Ігор Суркіс. - Ми за ним дуже уважно стежили. Єдине, у чому ми не були упевнені, що нам вдасться досягти успіху в придбанні цього футболіста, тому що він користувався великим попитом на трансферному ринку в багатьох європейських клубів.

Сьогодні можу сказати з повною відповідальністю, що я щаслива людина, тому що мені вдалося придбати цього футболіста. Для цього нам довелося витримати величезну напругу аж до останньої хвилини. Я не буду говорити, хто були нашими конкурентами. Лише знаю, що цим футболістом цікавилися і "Селтік", і "Баварія", і "Аякс", що виходили на нього з конкретними пропозиціями. Але, незважаючи на це, Вукоєвича придбало саме "Динамо".

Я б хотів подякувати нашому агенту Бериславу, що відповідає за Балканський регіон, за величезний обсяг проробленої роботи. Зокрема, учора він полетів у Хорватію забрати Огнена на літаку, що я надав. Велике спасибі президентові "Динамо" (Загрєб), що погодився прилетіти в Київ, незважаючи на те, що я пропонував підписати контракт у Загребі. Щоб улагодити всі нюанси угоди, футболіст був зобов'язаний пройти медобстеження, що він успішно зробив. Хоча в цей час він знаходився в розташуванні своєї національної збірної. Також я вдячний тренерові хорватської команди, що відпустив його буквально на кілька годин. Зараз ми пообідаємо, після чого наші гості полетять назад у Хорватію.

Я упевнений, що Огнен Вукоєвич принесе нам величезну користь, адже він саме той футболіст, якого давно не вистачало "Динамо". Він грає в середині поля і володіє саме тими якостями, що нам потрібні: відбирає м'яч і прекрасно працює у створенні. Тому я дуже задоволений, що нам вдалося підписати цього футболіста.

- Оголосіть вартість трансферу?

- Ні. Можу тільки сказати, що цей футболіст обійшовся нам дуже дорого. Але я про це не шкодую.

- Правда, що їм також цікавився "Шахтар"?

- Не знаю.

- Днями "Динамо" підписало контракт і з Еммануелем Окодувой...

- Так, це правда. Ми зробили це два дні назад. Він уже був у Києві, а зараз поїхав відпочивати. Якщо Окодува не буде задіяний у збірній Нігерії, то він прибуде в розпорядження команди 10-го червня, коли динамівці вийдуть з відпустки. А якщо Еммануель буде виступати за свою національну команду, то в нього буде такий же графік, як і в інших "збірників" "Динамо".

- Чи плануються інші придбання під час міжсезоння?

- Так. Думаю, нашу команду поповнять ще один або два новачки. Я вже говорив, що команда буде "точечно" підсилюватися. Ми наголошуємо на якісних футболістів, що можуть відразу допомогти команді. Але це ні в якому разі не розходиться з ідеями і думками нашого головного тренера Юрія Сьоміна, що буде продовжувати робити ставку на молодь. Сплав досвіду і молодості повинний принести нам успіх уже найближчим часом.

- Хто ще знаходиться в сфері ваших інтересів?

- Я не буду цього говорити, тому що такі трансфери можуть бути зірвані протягом однієї секунди. Зрозумійте, на кону стоять величезні гроші, крім того, у нас є конкуренти. Про того ж Вукоєвича писали багато різних речей, його сватали в багато клубів. Але в остаточному результаті він опинився саме в "Динамо".

Огнем Вукоєвич також залишився задоволений своїм переходом в "Динамо".

- Я дуже радий, що перейшов у такий великий клуб, як "Динамо". Я тут для того, щоб виграти разом з командою багато трофеїв і виступати в Лізі Чемпіонів. У складі своєї колишньої команди - загребському "Динамо" - я став володарем багатьох титулів. Тепер хочу зробити те же саме в київському клубі.

- Що ви встигли дізнатися про Україну до підписання контракту?


- Дуже багато чого. І про Україну, і про "Динамо" завдяки моєму кращому другові Даріо Срні, що виступає в "Шахтарі". Він багато чого розповів про клуб, про рівень українського футболу, збірної України. Також розмовляв з Йерко Леко, що був гравцем київського клуба.

- У вас було багато пропозицій. Чому ви вибрали саме "Динамо"?


- У мене були пропозиції від "Селтіка", "Аякса", "Баварії". Але я віддав перевагу київському клубові, тому що знаю, що президент Ігор Суркіс давно хотів, щоб я перейшов у його команду. Думаю, я тільки виграв від цього. Він був дуже коректний, тому ми швидко домовилися. Я дав згоду на перехід і слово не порушив. Хочу подякувати Бериславу, що спостерігав за мною півроку і багато допомагав у врегулюванні всіх питань.

- Вам раніш приходилося бувати в Києві? Які перші враження від міста?


- Ні, я ніколи тут не був. Місто мені дуже сподобався, люди гарні. Загалом, я залишився задоволений тим, що тут побачив. Для футболістів створені просто чудові умови. Мені б хотілося залишитися тут надовго.

- Ви збираєтеся вчити нашу мову?


- Так, обов'язково. Спочатку потрібно вивчити ті слова і фрази, що знадобляться на футбольному полі, а потім буду продовжувати удосконалювати свої знання.

Огнен Вукоєвич (Хорватія)

Півзахисник

Народився 20 грудня 1983 року.

Зріст 184 см, вага 83 кг.

Виступав за команди "Славен" (Белупо, Хорватія) 2003/04-2004/05, "Льєрс" (Бельгія) 2005/06, "Динамо" (Загрєб, Хорватія) 2005/06, 2006/07-2007/08.

У вищій лізі чемпіона Хорватії дебютував у серпні 2003 року (матч "Славен" - "Цибалья" - 0:0)

В єврокубках зіграв 18 матчів, забив 4 м'ячі.

У складі національної збірної Хорватії провів 12 матчів, забив 1 м'яч

Еммануель Окодува (Нігерія)

Нападник

Народився 21 листопада 1983 року.

Зріст 185 см, вага 81 кг.

Виступав за команди "Ферст Банк" (Нігерія) 2001, "Ворскла" 2001/02, "Арсенал" 2002/03-2005/06, "Шахтар" (2006/07), "Металург" Д 2006/07, 2007/08 (усі - Україна), "Кубань" (Росія) 2007, "Жерміналь" (Бельгія) 2007/08

У вищій лізі чемпіонату України провів 134 матчі, забив 37 м'ячів.

ФК "Динамо"

Коментарі ()