Головне

Голландія вказала на місце України у футболі

25.05.2008 00:38 459 0
Голландія вказала на місце України у футболі

У своєму третьому матчі під керівництвом Олексія Михайличенка збірна України була розгромлена командою Голландії в Роттердамі на стадіоні "Де Кюйп" з рахунком 3:0. Перший по-справжньому екзамен від сильної команди, синьо-жовті не витримали і розсипалися. За весь матч команда Михайличенка мала лише один гольовий момент та й той на 90-ій хвилині матчу.

За 90 хвилин двобою українці спромоглися на один удар в площину воріт. Зрозуміло, що товариський матч, це перш за все перевірка сил, але, здалося, що у грі з Голландією гравці збірної України не стільки перевіряли свої сили, скільки намагалися пропустити не більше трьох голів у свої ворота, і це їм вдалося. Весь матч Голландія "провисіла" на воротах Кернозенка і мали забивати більше. Інколи українцям щастило, а інколи виручав Кернозенко.

На 23-ій хвилини господарі вийшли вперед. Після навісу ван Бронхороста Кайт  легко виграє боротьбу за верховий м`яч у Несмачного і ударом головою відкриває рахунок у грі.

Що стосується Несмачного, то незрозуміло за які заслуги його випускає Михайличенка. У київському "Динамо" Несмачний не проходить в основний склад, а в збірній він в "основі"...? Ци при всьому тому, що привіз у ворота своєї команди перший гол і не віддав за всю гру жодного точного пасу...

Утім, й гра інших українців в цій грі виглядала кволою. Так, вони усі старалися, розпочинаючи Шевченком і закінчуючи дебютантами Селезньовим чи Кравченком, але цього замало, коли граєш з такими командами як Голландії.

На 38-ій хвилині Голландія забиває другий гол. Ван дер Варт кидає в прорив у штрафну Хунтелара, який відтискає корпусом Мандзюка і пробиває повз Кернозенка - 2:0. Граючи у своєму далекому не найсильнішому складі, команда ван Бастена невимушено громить українців. У першій 45-хвилинці найнебезпечнішим моментом в українців стали два кутових, які заробив Шевченко...

У заключній 45-хвилинці голландці продовжували давати урок футболу команді Михайличенка, а на 64-ій хвилині рахунок став 3:0. Голландія могла забити Україні більше, але, мабуть, вирішили, що і цього досить для чвертьфіналістів ЧС-2006. Бабель в одній з атака перекинув м`яч через Кернозенка і Ярмаш вибивав його вже за лінією воріт - 3:0.

На 90-ій хвилині міг "розмочити" рахунок Селезньов, який замінив Шевченка. Форвард "Арсеналу" прийняв м`яч у штрафній, прикрив його корпусом і  метрів з 9-ти пробиває поруч зі штангою. Через кілька секунд суддя просвистів про закінчення матчу, Тимощук заспокоював Селезньова, який в центрі поля присів на травичку, засмутившись тим, що не забив гол, а Чигиринський побіг обмінюватися футболками з Хунтеларом.   

Голландія - Україна - 3:0
Голи:
Куйт (23), Хунтелаар (38), Бабель (64)

Голландія: Стекеленбург, Оойер, Хейтінга (Булакруз, 62), Боума (Матейсен, 73), Ван Бронкхорст (Бабель, 62), Де Зеєув (Де Йонг, 73), Куйт, Енгелаар, Хунтелаар, Ван дер Ваарт (Ландзаат, 79), Аффелай (Де Клер, 62)
Тренер: Марко ван Бастен

Україна: Кернозенко, Несмачний, Чигринський, Тимощук, Єзерський (Гай, 46), Шевченко (Селезньов, 66), Голайдо (Калиниченко, 46), Мандзюк, Воронін, Ярмаш, Назаренко (Кравченко, 74)
Тренер: Олексій Михайличенко

Удари: 11 - 5
Удари в площину воріт: 6 - 1
Кутові: 5 - 2
Офсайди: 1 - 3.

Коментарі ()