Головне

"Динамо" заробило на минулій Лізі чемпіонів найменше серед учасників

24.05.2008 17:43 481 0

Київське "Динамо" заробило за виступи в минулій Лізі чемпіонів 5,4 мільйона євро. Це найгірший показник з усіх 32 команд, що брали участь в турнірі. Заробіток донецького "Шахтаря", який також посів останнє місце в групі, склав 6,6 млн. євро. "Динамо" отримали 3 мільйони як бонус за участь в груповому турнірі ЛЧ, і 2,4 мільйона як бонус за матчі групового етапу.

Скарбниця "Шахтаря", який здобув шість очок на груповому етапі, поповниться на 6,6 мільйона євро.

Загальна сума прибутків від Ліги чемпіонів, яку УЄФА виплатить після закінчення сезону 32 клубам, складе 588,6 мільйона євро. З них 308,6 мільйона команди отримають безпосередньо за участь в турнірі і набрані очки, а ще 280 мільйонів - у вигляді відрахувань від централізованого продажу прав клубів.

Друга складова розраховується за особливою формулою - залежно від вартості національного ринку, представництва кожної асоціації в Лізі, місць, зайнятих клубами-учасниками в чемпіонатах своїх країн, кількості матчів, проведених в Лізі. Вона може варіюватися від сотень тисяч для представників Східної Європи до 15-20 мільйонів для англійців, італійців та іспанців. Суми відрахувань для кожного клубу будуть оголошені пізніше - в червні або липні. Учасникам 1/8 фіналу точно перепаде по 2,2 мільйона, 1/4 - по 2,5, 1/2 - по 3. Переможцеві Ліги додатково виплачується ще 7 мільйонів, фіналістові - 4.

Найбільше цього євросезону заробив "Манчестер Юнайтед", якому УЄФА заплатить 23,4 мільйона євро. Усього ж, завдяки перемозі в Лізі чемпіонів, "МЮ" заробить близько 108 млн. євро.

NEWSru.ua

Коментарі ()