Головне

"Манчестер Юнайтед" заборгував 1,5 мільярди

08.05.2008 17:40 128 0

Загальна заборгованість перед усіма кредиторами власника "Манчестер Юнайтед" Малкольма Глейзера виросла до 764 мільйонів фунтів (понад 1,5 мільярди доларів).

На початку тижня у фінансовому звіті компанії Red Football, що належить Глейзеру, оголошено, що загальна сума боргу, яка на 30 червня 2007 року становила 666 мільйонів фунтів, на сьогодні виросла до 764 мільйонів фунтів, серед яких ті 56 мільйонів фунтів, які сер Алекс Фергюсон витратив минулого літа на трансферному ринку.

Загальні відсотки, які клуб повинен платити за кредитами, становлять 81 мільйон фунтів, хоча фактично зараз сплачено тільки 42 мільйони. Інші відсотки нараховуються на кредити страхових фондів, усю суму яких має бути сплачено до 2016 року, або доти, поки Глейзери зможуть рефінансувати свій борг.

Виконавчий директор "Юнайтед" Девід Гілл підкреслював у січні, що поточний прибуток клубу склав 75 мільйонів фунтів, однак повний звіт показує, що навіть якщо додати сюди ще 11 мільйонів фунтів, виручених клубом від продажу гравців на трансферному ринку, загальні втрати "Юнайтед" склали 58 мільйонів фунтів.

Звіт також свідчить про те, що найбільша частина доходів клубу 92,5 мільйона фунтів становлять збори від домашніх матчів, і клуб вже оголосив, що ціна на квитки в наступному сезоні знову зросте.

Представник родини Глейзерів заявив, що успіхи команди на полі доводять компетентність управління клубом: "Родина Глейзерів продовжує управляти "Юнайтед" як бізнесом. Їхня модель управління полягає в тому, щоб усіляко сприяти успіху команди на полі, підтримуючи сера Алекса Фергюсона і зростання доходів. Процентні платежі покриваються заробленими грішми".

"Сегодня" за матеріалами Eurosport

Коментарі ()