Головне

Швецов: Я поки біг, Бангура вдарив Єзерського, той відповів тим же

08.05.2008 17:12 394 0

У фіналі Кубка України арбітр матчу Віктор Швецов вилучив п'ятьох гравців. Логічно, що після закінчення зустрічі увага ЗМІ до рефері була прикована не менша, ніж до гравців і тренерів команд.

- Матчі між "Шахтарем" і "Динамо" завжди відрізняються особливою напругою і хвилюванням. Я гру бачу зсередини, а не з трибуни, тому мені важко говорити про враження. Футболу, як такого, в другому таймі було дуже мало, зате нервів, небезпечних фолів і бійок - хоч відбавляй.

- Чи варто було в такому матчі видаляти стільки гравців? Наприклад, Папа Діакате сказав в інтерв'ю, що він не бачив суперника, який до нього наближався, тому наміру в його діях не було, так що і видаляти його було нема за що.

- Це спірне питання, оскільки футболіст завжди знає, що поряд з ним знаходиться суперник, а по-друге, коли Діакате виплигував, Дуляй вже був біля нього. Я не можу точно сказати, бачив він його чи ні, але нам УЄФА дає чітку директиву - боротися за здоров'я гравців. Удар через себе - це вже потенційна небезпека для здоров'я футболістів, що знаходяться поряд. За це треба призначати вільний удар, як мінімум. Якщо той, що б'є, торкнувся гравця - це штрафний удар і жовта картка, а коли завдано травми, автоматично дається червона картка за небезпечну атаку з ризиком завдання травми. Слава богу, у Дуляя немає перелому носа, але, думаю, струс мозку пристойний. Я відразу побачив гематому на його обличчі, яка з'явилася миттєво, так що довго не роздумував, тим паче, що перед цим в аналогічній ситуації дав червону картку футболістові "Шахтаря" Брандао.

- А що трапилося в епізоді, коли почалася бійка між Бангура і Єзерським?

- Та нічого особливого там не було. М'яч вийшов на кутовий, вони стояли поряд, хтось комусь щось сказав, штовхнули один одного в груди. Я поки біг, Бангура вдарив Єзерського, той відповів тим же. Добре, що їх розтягнули. Довелося витримати паузу, щоб вони знову не зчепилися. Після цього гри на полі вже не було.

- У попередніх фіналах Кубка України між "Динамо" і "Шахтарем" видалення футболіста - звичайна справа. Але одного, а не п'ятьох.

- Думаю, це пов'язано з принциповістю поєдинків. Наприклад, в сьогоднішньому матчі перша і друга картки - результат внутрішнього перенапруження і надмірного настрою. Не думаю, що у когось був намір "зламати" суперника. В принципі, такий стан нормальний для футболу, але головне - не переходити грань. Хотілося б, щоб на полі було більше гри.

http://www.gpu.ua/

Коментарі ()